Nagy sebességnél ráz a kormány, miért?
Figyelt kérdés
- gumi zsír új, novemberben vettem a szettet, sérülésmentes
- felni kétszer is volt centrírozva az utóbbi időben (két különböző helyen)
- futómű egyéb elemei rendben vannak
Akkor mitől rázhat mégis az autó kb. 120 felett?
Valamilyen kormánymű elem esetleg? Mit nézessek meg?
2023. márc. 27. 19:10
2/7 anonim válasza:
Két dolog okozhatja a kormányrázást. Centrírozás hiánya, vagy futómű rossz helyzete. Mivel a centrírozással már volt próbálkozva, így futómű beállítás legyen a következő próbálkozás.
3/7 anonim válasza:
Jártam már úgy hogy a gumis rosszul centrírozta ki. Rázott pályán. Másnap visszavittem. Garanciában még egyszer ingyen megcsinálták. Akkor már jó lett.
4/7 anonim válasza:
Gyártási hibás gumi, fáradt futóműalkatrész (gömbfej, szilentblokk), deformált felni. Ezekből kettőt a gumisnak illett volna ellenőrizni, de ha csak a súlyozásra figyelt, akkor elkerülhette valami a figyelmét.
5/7 anonim válasza:
centírozás (hiánya) okozhat ilyeneket
6/7 anonim válasza:
"Gyártási hibás gumi..."
A gumi gyári állapotában soha nem teljesen kiegyensúlyozott. Pont ezért (is) találták ki a centrírozást.
7/7 anonim válasza:
Nem csak centrírozás hibája lehet egy guminak. Akár rossz tárolásból fakadóan is deformálódhat a szerkezete. Alak- vagy szerkezeti hibát súlyokkal nem lehet korrigálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!