Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli-nyári kerékcsere után...

Téli-nyári kerékcsere után miért remeg nagy sebességnél a kormány az autómban?

Figyelt kérdés

Üdv!

Problémám a következő lenne: Az autómon nemrégen cseréltem át a kerekeket téliről nyárira (mindkét szettem alufelnire van szerelve ezért sajátkezűleg szoktam ezt lebonyolítani!) A csere után egy olyan problémát tapasztaltam hogy nagyobb sebességnél autópályán (Kb. 120-130km/h környékén) a kormány remeg a kezemben de ha lassítok akkor ez az érzés megszűnik,viszont ha megint felgyorsítok a fent leírt haladási tempó környékére akkor a probléma ismételten jelentkezik! A kerekeket felrakás előtt mindig el szoktam vinni centríroztatni és ez idén is így volt,gumis ismerős ezt el is végezte és mondta hogy tökéletes lett mind a 4 de szerintem valami mégsem oké. Viszont gondolkodtam és beugrott hogy nekem ezekkel a kerekekkel ezt már tavaly nyáron is csinálta ezt a hibajelenséget és felrakás előtt akkor is ki lettek centrírozva! De viszont a télinél sosem találkoztam még ilyen jelenséggel!

Egyszerűen sem én sem gumis és autószerelő ismerősöm nem tudunk rájönni a hiba okára,bár ők azt mondták lehet a felni is rossz illetve akár a gumi is vagy legrosszabb esetben mindkettő,de szerintem azt meg a centrírozó gép kimutatná vagy tévedek?

Szerelő ismerősöm egy hónapja nézte át a futóművemet és ekkor egy kormánymű gömbfej volt cserélve,természetesen ezután elvégezte a futómű helyes beállítását is ami tényleg jó lett és ezáltal a futóművem már hibátlan! Ekkor még téli kerekeim voltak fent!

Ha valaki tudja ennek a problémának a megoldását azt nagyon megköszönném mert rettentően idegesítő tud lenni ez a hiba egy hosszabb úton!

2021. ápr. 4. 22:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Centírozás
2021. ápr. 4. 22:21
 2/11 anonim válasza:
100%
Elb@szták a kiegyensúlyozást (centírozást)
2021. ápr. 4. 22:29
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat ment a zöld kéz!

De nekem ez a furcsa hogy tavaly is csinálta ugyanezt a hibajelenséget ami idén is megvan! És szerelő ismerősnél tavaly illetve idén két különböző alkalmazott végezte el a centrírozást úgyhogy nem tartom valószínűnek hogy itt hibázhattak kétszer egymás után,bár semmi sem lehetetlen!

2021. ápr. 4. 22:42
 4/11 A kérdező kommentje:
A téli garnitúrám centrírozását is ők végezték el felrakás előtt és ugyanazzal a géppel csinálták mindkét garnitúra kereket!
2021. ápr. 4. 22:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Vagy szálszakadásos a gumi...

Ugyanez a jelenség állt fent nálam is.

2021. ápr. 4. 23:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy tojás alakú a gumi! Pl gyártási hiba, vagy rossz tárolás miatt.

A centrírozás csak súlykiegyenlítés, a deformációt nem fogja megjavítani.

2021. ápr. 4. 23:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez volt, centíroztattam, futóművet állíttattam és jó lett.
2021. ápr. 4. 23:53
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Meg van utve a felni
2021. ápr. 5. 08:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el gumishoz
2021. ápr. 5. 12:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szálszakadásos az egyik gumi, mi is nehezen jöttünk rá.
2021. ápr. 5. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!