Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kerékcserénél TPMS csere is ?

Kerékcserénél TPMS csere is ?

Figyelt kérdés

Vettem az autómhoz (Mazda 3 - 2014), használtan alufelnit és új gumikat.

Rárakták az autóra, de nem tudom hogy ezek a kerekek el vannak-e látva nyomásellenőrzővel. Amiután felrakták inicializáltam a TPMS-t és nem maradt égve, tehát gond az nincs.

Rákerestem, hogy egy szelep 10-15 ezerbe is kerül, de nem igazán értem, hogy akkor most milyet raktak bele, vagy raktak-e bele, mert csak 11 ezret fizettem. Valaki segítene ?

#kerékcsere #szelep #guminyomás #tmps #nyomás ellenörző
2020. nov. 4. 16:52
 1/4 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem, indirekt tmps-es az autó valószínűleg, így az abs-ből nyeri az adatokat.
2020. nov. 4. 17:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Átrakták a régi kerékből, vagy nincs benne. Újat biztosan nem raktak bele.

Ha nem jelez, akkor jó a helyzet, mert úgy tűnik az autó felismerte, hogy nincs benne.

Egyébként biztos, hogy szelepszenzoros az autód? Az újabbaknál már nem kerékbe szerelt szenzorokkal ellenőrzik a gumikat.

2020. nov. 4. 18:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha TPMS-es a keréknyomásokat kiírja? Ezt a típust nem ismerem, de van olyan, aminél ha egyik kerékben sincs szenzor, akkor felismeri az autó, hogy ez nem meghibásodás, hanem direkt raktál fel szenzor nélküli kerekeket és nem veszi hibának. Ekkor természetesen a keréknyomásokat nem tudja megjeleníteni. De ha csak egy kerékben is van szenzor, azt logikusan úgy veszi, hogy a három másik meghibásodott ha azoktól nem jön jel.
2020. nov. 4. 20:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Nincs külön keréknyomás jelző, csak egy led ami világít vagy nem. Ez az indirekt tpms rendszer, aminél nincs a gumiban szenzor, hanem az ABS ből kap adatot.
2020. nov. 5. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!