Felni/gumi csere után mintha félrehúzna kicsit és nem áll be rendesen középre, mi lehet az oka?
Most cseréltettem át a téli garnitúrát nyárira, egyúttal vettem 4 acélfelnit a gumisnál (használt, ránézésre újszerű állapotban), viszont kicsit fura most a téli után. Jobban kell tartani a kormányt mert néha el akar mászni valamelyik irányba. Érdekes mert nem csak jobbra vagy balra, hanem hol erre, hol arra. Egyenes úton ha lazán tartom a kormányt, elhúz valamerre, nem akar visszaállni középre. Nem durván, de a téli után kicsit zavaró. Hamarosan hosszabb útra mennénk, előtte jó lenne tisztázni mi lehet.
Felnivel lehet a gond? Guminyomást ellenőriztem az oké. Ez a nyári garnitúra meg már megvan 2 éve, szóval volt már rajta.
Felniről még annyit, hogy a gyári ET száma 47,5 amit feltettek 50-es, de a gyári ajánlás szerint benne van a tűréshatárban, illetve nem ér bele semmibe. A gumis szerint rendben van.
Az autó egy 2013-as fiesta, a felni 15-ös (195/55-ös gumikkal).
(ha hülye kérdés bocs, nem vagyok szerelő meg nem is értek hozzá)
Hát mivel máshoz nem lett hozzányúlva illetve a gumi is volt már használva így esélyes, hogy a felnivel van gond....
Tett rá súlyokat?
Ha pontatlan vagy elmaradt kiegyensúlyozás, akkor ráz a kerék.
Ha valamelyik oldalra húz - feltéve hogy a felni és a nyomás rendben- akkor az futómű állítási probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!