Mi lehet az ok?
Adott egy 2007 Opel Astra H 1.6 XEP motorkódú autó, ami 1,5 hónapig állt mert szerelők ide-oda passzolgatták. Nem is ez a lényeg, hanem hogy amikor 1,5 hónap után kész lett az utó, a szerelő aki megcsinálta végül, mondta hogy a próbakör alatt nagyon kék volt a kipufogó gáz. Nem tudja megmondani hogy a sok állástól, vagy valami mástól de ette az olajat. Miután elhoztam, én is tapasztaltam néha erősebb gázadásra jött a kékes füst, de estére (kb 40km után) már nem tapasztaltam. Ez volt 2 napja.
Annyi hogy az állása alatt volt egy szelepfedél csere is, nem tudom hogy ez befolyásolhatta-e. Az olaj sehol sem szivárog, csak ez a kékes füst volt a fura ami már megszűnt (2 napja használom újra)
Jó, de ha megszűnt, akkor mi a kérdés? Örülj neki és használd!
Ha meg kiderül, hogy mégis fogy az olaj, akkor szét kell borítani a hengerfejet és szelepszár-szimeringeket kell cserélni.
Önmagában csak az állástól nem fog olajat fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!