Mit kell csinálni ha a nagy hideg miatt nem enged ki rendesen a kézifék? Lehet szétegettem a kézifékem?
Melóból jöttem haza -7 fok volt és valahogy nem akart felmenni a Melohelyem parkolojabol indulo dombon a kocsi. és en erőből 1 esben felmentem vele de utána olyan fura szag volt .
De kiengedtem a féket többször is és úgyis fogta valamennyire.
Egészen addig még be nem melegedett a kocsi utána újra ugyan úgy lett ereje ( tudom ez fura ha fekhiba lett volna)
Ilyen hidegben sose kocsiztam sokat mert mindig melós busszal jártam de erre a munkahelyre csak kocsival lehet és muszakvaltaskor 4 30 koor hajnalban nagyon hideg van .
Két eset van:
1. Nem forgott a hátsó kerék csak vonszoltad, mert a fékpofák odafagytak a dobhoz. A gumi adta a szagot. Akkor látnod kell a lecsiszolás foltját a hátsó gumikon.
2. A kézifék bowdenje volt befagyva. Akkor a kerék forgott, de fékezve. A fék felmelegedett, ennek volt szaga. A hő felmelegítette a bowden belső drótját és kiolvadt. Akkor egy kicsit megégett a kopóréteg a fékpofán.
Én a másodikra tippelnék.
Az égett rész majd lekopik. A közeljövőben ne húzd be a kéziféket csak hagyd az autót sebességben. Vagy ha lejtőn állsz, ékeld ki. Hosszútávon érdemes a kézifékbowdeneket kicserélteni, mert feltehetően a legkülső burkolat sérülése miatt ázik be.
És most olyan laza a kézifék mikor húzom csak a felső részén fog amúgy teljesen laza meg ennyi ami fura .
Azt fogom csinálni hogy olyan helyre alok ami sík. Aztán meglátom.
Az a baj ez a kézifék behuzas ösztönös autós iskolában és a targonca vezetesnel is melóban ezt kell mikor megalok .
De apámek úgy fekezik meg hogy bevalt 1 esbe vagy hatramenetbe a domborzattol függően lehet nekem is így kéne csak ugye oda kell figyelni
Nem ragadhatott be a hátsó kerék csak addig volt probléma ameg bemelegedet a rendszer kb 5 perc és ameg azon a szerencsétlen dombon felmentem lefelé már nem volt gond és akor már volt erő a kocsiban .
Tulajdonképpen 5 perc után már teljesen normális volt a kocsi .
Nem ragadt be a kerek.
Opel meriva 2006 os 1/4 és benzin amúgy a kocsi
1 hete abs jelzet be egész utamon hazafelé és ugyan így az első 5 percben nem volt erő a kocsiban .
Biztos hogy valami jegesedes de mit tudok vele csinálni?
1. mindenféle opelt a kukábadobsz.
2. nem húzod be a kézit ilyen cidriben.
"És most olyan laza a kézifék mikor húzom csak a felső részén fog amúgy teljesen laza meg ennyi ami fura."
Ha ez azután változott meg, amikor beragadt fékkel mentél, akkor valami károsodott, elállítódott. El kellene vinned az autót szerelőhöz. Hogy ha mást nem is csinál, allítsa be újra a kéziféket. Vagy cserélje ki a fékpofákat, ha szükséges.
Addig is csinálj meg két dolgot:
- néhány perc fékhasználat nélküli menet után állj meg motorfékkel és kigurulással, fékezés nélkül. Utána a fékdoboknak féktárcsáknak nem szabad forrónak lenni. Ha mégis forró, vagy meleg akkor menet közben is fog a féked.
- csinálj fékpróbát. A megszokott módon, elég erőteljesen fékez-e az autó?
És amint lehet, irány a szerelő a megváltozott kézifék miatt.
Aza baj hogy amit ritkán használnak az beszokott szorulni, rohadni.
A kézi féket is pont úgy kell használni mint minden mást és nem fog beszorulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!