Saját motort hogy viszem a tanpályára, ha nincs hozzá jogsim?
Halló, sziasztok! Csinálnám a nagymotor jogsit, very happy minden, csak az oktatónak nincsen motorja, hanem követeli hogy a diáknak legyen saját motorja, amin megtanul motorozni.
Evvel sincs gond, mert tudok venni motort, DE... igen ám, ott ez a DE szócska, hogy a lakástól egészen a tanpályáig, hogy viszem a motort?
Mikor életemben 2x ültem motoron, dísznek...
Ez nekem magas, ti mit gondoltok erről?
"nem a sajátja megy tönkre, "
Na kezdjük újra! Most ez hogy kell érteni? Mert az iskoláknál is benne van a pakliban, hogy ha elburulsz, és a bukócső ellenére valami törik azt rádverik. Ilyen alapon egyáltalán nem biztosítanak motort?
Úgy kell érteni, hogy azért nem bíztosít motort, mert ha a tanuló kárt tesz a motorban, NE az autóiskolának az anyagi kárára menjen.
Ez miatt, egyáltalán NEM biztosítanak motort.
Ezért van az a kikötés, hogy a tanulónak legyen saját motorja, aztán magyarán úgy esik vele ahogy akar, nem az autóiskolának a pénztárcájára esünk.
Keresni másik iskolát legegyszerűbb mondani...
Egyrészt mikor több tíz km-re van a legközelebbi autósiskola, kitudja milyen feltételekkel.
Nem beszélve a munkaidőm beosztásról, a családommal töltött időről, tehát ez nem úgy van hogy uccu neki és hadd szóljon.
Számtalannyi dologhoz kell alkalmazkodnom...
Lehet hogy más autósiskoláknál így működik kedves #14-es, de itt nem.
Itt megsem adják rá az esélyt arra, hogy ha baj van fizesd.
Inkább kivonják magukat a forgalomból etéren hogy nem adnak motort, hanem vegyél és intézd el úgy ahogy tudod...
Ilyen alapon működik ez.
Kedves kérdező!
Felejtsdd el azt az iskolát! Persue ra lehet fogni, hogy logikus a sajat flotta amortizalasanak elkerülese, de nem egy fair dolog.
Teljesen elhetetlen ez a koncepcio:
Veszel egy motort. Ok. (elvileg ki sem propalhatod) Hazatrailerezteted. Keresel szervizt. Odatrailerezteted, leszervizelik. (nem nyultal bele, nem motorgeneral)
Innentől kezve meg szívsz minden óra előtt??? Ne már. Ez cssk ugy megy ha igenis ráülsz, bevallalod a zakót, az eltiltast es a büntit...
Ezután meg
Nekem egyból az jutott az eszembe, hogy ha most kezdenék egy tanfolyamot, bizonyára az lenne az egyik -ha nem a legelső- kérdésem, hogy milyen járművel fogok gyakorolni illetve vizsgázni?
Ha azt a választ kapom, hogy nekem kell gondoskodni a járműről, akkor valószínű már régen egy másik iskolában vagyok.
Érdekes lenne tudni, egyáltalán hogyan képzeli az oktató ennek a helyzetnek a legális megoldását?😮
Nem. Keresni egy másik iskolát és utazni 20 km-t még mindig egyszerűbb, mint venni egy motort, ide-oda trélereztetni, fizetni még X összeget a szállításért, mivel te nem tudod megoldani (ha semmilyen jogsid nincs, nem fog menni).
Be is b*szna, ha B kategórián is így állnának hozzá. Vegyél egy kocsit, alakíttasd át, fizess egy sofőrnek aki elvisz az órára és meg is vár, közben meg malmozik magában 1-2 órát, amíg te vezetni tanulsz. És mondjuk ezt heti szinten. Szerintem ezt egyedül csak te nem érzed, hogy kész röhej az egész... 😅
Persze természetesen egyetértek veletek.
Akármennyire is nehéz lesz sulit váltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!