Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért villogott?

Miért villogott?

Figyelt kérdés
kezdő sofőr vagyok,és még nem teljesen értem màs sofőrök jelzéseit.tudom,hogy szoktak egymàsnak villogtatni,ha rendőr van,vagy pl valami nem oké a kocsin. ma mentem haza délutàn lakott területen kívüli erdős részen,kb 5-6 szembejövővel találkoztam. ha jól làttam .az egyik mint ha villogott volna,a többi nem. tompítótt fényszóró volt felkapcsolva csak,szóval a refi miatt nem villoghatott, a làmpàk is jók, mert most lettek beállítva,és kicserélve. rendőrt sem láttam semerre. miért szoktak még egymásra villogni az emberek, ha ezek közül semmi nem opció?
2023. márc. 25. 21:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet az is, hogy belement egy úthibába, ezért láttad úgy mintha villogott volna.
2023. márc. 25. 22:02
 2/9 A kérdező kommentje:
lehet,mert eléggé göröngyös az az út,és dobàlja az autót. de mint ha múltkor is,az 5-6 szembejövőből, mint ha 1 villogott volna. de lehet csak tényleg én làtom úgy
2023. márc. 25. 22:04
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Esetleg vadak miatt is lehet főleg erdős részen, én is szoktam villantani a szembe jövőnek, ha szarvast, őzet láttam az út szélén, hogy figyeljen
2023. márc. 25. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:
szimplán az egyenetlen út miatt volt. Ha villant valaki, az feltűnik, egyértelműen
2023. márc. 25. 22:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Kb. ezek lehetnek:

- rendőr

- nem égett vagy vakított a lámpád

- egyéb veszély

- véletlenül villogott

- nem villogott, csak a györöngyös út miatt úgy tűnt.

2023. márc. 25. 22:35
 6/9 krwkco ***** válasza:
Az egyenetlen úton azért fordulhatott elő, hogy csak egy autó villogott, mert neki magasabrra volt állítva a lámpája. A többiek fénykévéje még a billegés (bólintás) ellenére sem érte el a szemed magasságát.
2023. márc. 26. 00:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Lehet hogy csak áthajtott egy huplin, ezért láttad, úgy, mintha villantana. Vagy nem is neked villantott, hanem mondjuk mögötted jött egy ismerőse. Stb. Utólag felesleges ezen szerintem agyalni. Ha nem tapasztaltál semmi szokatlant, akkor mindegy így már utólag.

Nekem egyébként akkor is szoktak villogni, integetni, főleg fiatalabbak, hogy ha a régi autómmal vagyok. Ami már annyira öreg, hogy nem sok van belőle az utakon. De ha mégis ugyanolyan típus jön szembe, akkor eszeveszetten elkezdenek villogtatni. Én nem vagyok ennek híve, főleg azért nem, mert közlekedési szituációtól függően félreérthető. Pl ha te jössz mögöttem, nem érted, mi a fenének villognak szembe. De bunkó sem akarok lenni, így amikor már közel ér, szolidan vissza szoktam inteni neki.

2023. márc. 26. 08:30
 8/9 anonim ***** válasza:
6%

Imádom ezt a magyar villogást hogy találd ki mit akar. Én általában figyelmen kívül hagyom úgyhogy nekem villoghat ahogy akar.

Egyébként valószínűleg a rossz út miatt lehetett. Ha valamit konkrétan közölni akar akkor többet villant nem egyet.

Az meg ha fényes nappal nincs bekapcsolva a lámpa szintén nem az ő dolga. Nem te tehetsz arról ha ő vak hanem a háziorvos aki alkalmasságit adott neki.

2023. márc. 26. 08:50
 9/9 anonim ***** válasza:

[link]

Ez itt megpróbálja a távolsági fényszóró alatt összefoglalni ezt vagyis tesz javaslatokat. Nem ír rosszakat de a magyarnak lehet magyarázni...

2023. márc. 26. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!