Mit tegyek ha korrupt az autósiskola?
Ősszel kezdtem a jogsit egy jobb hírű Budapesti autósiskolában. Az elméleti résszel még nem volt gond, na de a gyakorlati oktatás egy borzalom volt. Lényegében nem készítettek fel a forgalmira, pedig eleve 50 óra után került csak sor erre. Én a 30.óránál már úgy éreztem teljesen magabiztosan vezetek, de mivel bele sem kezdtünk a parkolásba/manőverekbe illetve pár részletbe, éltem a plusz órák lehetőségével. 50 óra után már tényleg úgy éreztem hogy le tudok vizsgázni, de megbuktattak egy kisebb hiba miatt. Ezzel nem lett volna gondom, de azt mondta a biztos amúgy is megbuktatott volna, és belemagyarázások sorozatát hallgattam végig. A teljesen szabályosan elvégzett feladataimat előadta életveszélyes manőverként. A minősítőlapon a hibavonalak fele tiszta hazugság volt, olyan dolgokat is behúzott amiket teljesen szépen csináltam végig, de még olyan dolgokért is beírt hiányosságokat amiket az oktatóm tanított meg rosszul. Most várhatok egy hónapot az újabb vizsgáig, viszont a további pluszórákat anyagilag sem tudom finanszírozni, és az időmbe sem férne bele a munka/egyetem miatt. Attól is félek hogy ha nem veszek plusz órát, azt is elfelejtem amit tudok mert minden sikertelen vizsga után egy hónapot kell várni a következőig, és itthon sincs senki akivel gyakorolhatnék.
A telephelyről sokan írták hogy 3-4 alkalommal megbuktatják őket mire leteszik a forgalmit. Átjelentkezni már nem szeretnék máshova, mert megszoktam az oktatókocsit ennyi idő alatt. Mit tudnék csinálni? Minden pénzem és energiám elnyeli ez a hely, és úgy érzem mint ha teljesen a bukásra játszanának az egész vizsgán.
(Sajnálom hogy nem írtam le több részletet, nem szerezném ha felismerhető lennék és a fülükbe jutna a véleményem)
20/F

Mindenre odafigyeltem a vizsga alatt amire csak tudtam, finoman kezeltem a pedálokat/kormányt, a sebességgel sem volt gond, pontosan váltottam, figyeltem a tükröket és a holtteret, a lapot pedig teleírta olyan hibákkal, amiket nem követtem el. (Főleg azokra vonatkozóan amiket most felsoroltam).
Nem vagyok oktató, de annyira azért én sem vagyok hülye hogy ne tudjak különbséget tenni például egy durva és egy egyenletes fékezés között.

Naponta 7384 tanuló sírja itt el a bánatát, hogy a rohadék korrupt oktatók és vizsgabiztosok, pedig ő milyen jól vezet.
Mindegyik téved. Veled együtt.

Azt tudod, hogy a vizsgabiztosnak semmi köze nincs az iskolához? Ha a VB huzogat be - szerinted - fals hibavonalakat akkor azért miért az iskola a felelős?
Amúgy meg kamera a vizsgáln az autóba...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!