A közterület képviselő ma meg is jelent hogy amennyiben nem vontatom el az autóm így ők fogják az én költségemre, ez jogos ?
Baleset áldozata voltam és korhazba kerültem a mai napon, az autot a biztosítóm elvontatta a házam elè, nem pedig az udvarba mivel egyedül élek és nem volt senki aki a kaput kinyitotta volna .
Az ablakom alatt parkol az Autóm, a rendszám lekerült róla mivel a bal hátsó kereke kitört ( csavarok elengedték ) és így nem tudok vele beparkolni mivel végig karistolná az utat.
Mit tegyek? Jogos ha elakarja vontatni a saját ablakom alól az én terhemre ?
Vontassam be az udvarba ? Az legalább 20.000ft arra az 5 méterre …
Vagy hagyjak egy cetlit hogy a kocsit 10 napon belül elvontatom onnan es jelenleg a saját házam es ablakom elott parkolók ahol senkit es semmit nem zavarok ?

A közterület mindegy hogy a te ablakod, vagy másé előtt van, attól nem a te tulajdonod, akkor is közterület.
Egyedül élsz (egyébként én is), de nincs valami rokon, barát, kolléga, szomszéd, aki tudna ebben segíteni bevontatni az udvarra?
Nem, sajnos teljesen egyedül vagyok, a legközelebbi ismerős Győrben van (szombathelyi vagyok ) és ő csak jovoheten ér rá.
Kaptam egy cetlit amin az áll hogy 10 napon belül elviszik.. akkor úgymond kaptam 10napot ? Mivel jovoheten úgyis vitetem a szervizbe, úgy nem vontatnám 2*

Ha megpakolod az autó jobb első sarkát homokkal töltött zsákokkal, akkor nem fog leérni a bal hátsó kerék és saját lábán be tud menni az udvarba.
A másik megoldás a kommunikáció, ahogy korábban írták. Felhívni a köztereseket, hogy meddig kapsz haladékot. Megkérdezni a szerelőt, hogy tárolhatod-e nála az autót.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!