Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért zavarnak sok embert az...

Miért zavarnak sok embert az elhagyott, használaton kívüli autók?

Figyelt kérdés

Van ez a járókelő.hu, ahol különböző hibákat lehet bejelenteni. Viszont azt vettem észre, hogy sokszor olyan autókat is bejelentenek, aminek csak nemrég járt le a műszakija, és addig is csak ritkán használták. Tehát csaj átmenetileg áll ott ahol épp áll.

De kérdem én, ez miért probléma, hogy a lakótelepi parkolókban vagy az utcák szélén ott vannak ezek a használaton kívül autók? Miért zavar ez sokakat ha van egy adott esetben üzempképtelen, akár rendszám nélküli autó hosszabb ideje egy-egy parkolóban? a tulaj dolga, hogy mit kezd vele, nem?

Van ahol a közterület felügyelet is rá van állva a dologra.

Nem az volna a normális, hogy majd a tulaj eldönti, hogy mit kezd vele? A kérdés, hogy miért "baszogatják" ezeket a roncs/használaton kívüli autókat?

Nekem eszembe nem jutna ilyeneket jelentgetni, ha egyébként nincs útban.

2023. jan. 20. 14:23
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Mert undorító hogy közterületen @llnak ezek a kibelezett szarok.
2023. jan. 20. 14:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A várakozóhely nem tároló, és nem jár a kocsihoz. Helyet foglal mások elől.
2023. jan. 20. 14:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Kevés a parkolóhely, ezért nyílván zavarja azt aki jogszerűen használná a közterűletet ha valaki a roncsát ott tárolja. Rendszám nélkül nem is lehetne közterületen az autó. Akinek forgalomképtelen gépjárműve van gondoskodjon a tárolásáról.
2023. jan. 20. 14:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt szabadna, akkor minden parkoló amit napi szinten közlekedő emberek használnak, tele lenne működésképtelen roncsokkal amit épp elbontanak vagy "majd egyszer megjavítják". Ha valakinek kell egy projektautó amit javítgat lassan, vagy elbont egy autót (ami önmagában kérdéses mert bontási engedélyt nem kapsz csak úgy), az akkor vigye magánterületre ahol nem zavar senkit, esetleg béreljen egy garázst neki. Ha erre nincs lehetőség akkor ez a hobbi felejtős, amúgy sem fog senki profin javítani egy autót a parkolóban.
2023. jan. 20. 14:47
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Vamzerország, mellesleg ha csak 10 helyet foglalnak el egy lakótelepen az elég sok használandó parkolóplacc tekintve hogy így is szegények parkolnak mindenhol.
2023. jan. 20. 15:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az volna a normális, hogy majd a tulaj eldönti, hogy mit kezd vele?"

Ha közparkolót foglal,akkor nem az ő dolga. Nálunk pl. a lakótelepi parkoló gyakran tele van, és keringeni kell, hogy helyet találjon az ember. Ilyen helyen nyilván nem elfogadható, hogy a ronccsal foglaljon egy helyet.

Ott, ahol bőven van hely, inkább elmegy, de van, aki a roncs látványát úgy veszi, mintha szemetet tárolna ott valaki, amiben van valami.

2023. jan. 20. 16:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem speciell azért zavart, mert bő 1,5 évig rohasztottak a házam előtt egy roncsot. Nem lakótelep, családi ház. A műszakija már rég le volt járva, sőt hivatalból ki is vonták a forgalomból.

Ez azért volt gond, mert én nem tudtam a saját házam elé parkolni. Valamint a garázsból ki/beállásnál jobbra nem nagyon láttam ki tőle semmit. Sokszor próba-szerencse alapon vakon kellett kitolatnom.

2023. jan. 20. 18:03
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 hívtam volna egy trélerest hogy vigye odébb 3 utcányival..
2023. jan. 20. 19:21
 9/11 anonim ***** válasza:
#8, ja és a trélert meg még én fizetem mi?! Annyira nem zavart, hogy több tízezer forintot fizessek rá. A közterületesekkel beszéltem többször, de meg kellett várni a covid miatti veszélyhelyzet lejártát, addig állítólag nem intézkedhettek.
2023. jan. 20. 20:17
 10/11 anonim ***** válasza:

azért zavarja őket, mert ezek miatt nincs parkolóhely.

nálunk is tele volt leeresztett kerekű meg rendszám nélküli roncsokkal a környék, elég idegesítő, amikor már 15 oerce keringsz a lakótelepen parkolóhelyet keresve, mert a harmadát roncsok foglalják el.

A fizetőparkolás elhozta a megváltást nálunk..

2023. jan. 20. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!