Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1 millióig dízel, érdemes...

1 millióig dízel, érdemes foglalkozni az évjárattal?

Figyelt kérdés

Jelenleg 2006-os autóm van, de sokat megyek és a matek szerint gazdaságosabb lenne dízelre váltanom.

Érdemes foglalkoznom az évjárattal, hogy ugyan olyan idős autóba üljek át, ne pedig jóval öregebbe?

Egyébként eddig a szűrőmön 2 autó akadt fent

- Hyundai Accent/Kia Rio 1.5 CRDI (110lovas)

- Ford Mondeo 2.0 TDCI (131 lovas) esetleg 2.2 TDCI

2023. márc. 24. 12:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

“De ha nem közlekedsz pályán akkor minek dízel? 1.4tsi és kész.”

Mert 3-4 milla egy értelmes, annyit meg autóra nem szívesen akarok költeni

2023. márc. 24. 13:39
 12/21 A kérdező kommentje:
A drága dízellel meg az a gondom, hogy megveszem 3-4 milláért van már bennük 250.000+ km ugyan úgy elkezd benne minden dízel cucc széthullani. Rá verek 1-1.5 millát aztán benne áll 4-5.5 milla autóba
2023. márc. 24. 13:49
 13/21 anonim ***** válasza:
250ezerrel nem fog még szétesni semmi ott ( valós 250nél)
2023. márc. 24. 14:04
 14/21 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem te párszor megkérdezed már ezt. 1M-ért (bármennyire nem tetszik a károgóknak) a VAG dízelekben lehet gondolkozni. Viszont egy generációval visszább, 2000-2005 között.
2023. márc. 24. 14:22
 15/21 anonim ***** válasza:

Senki nem fogja tudni megjósolni, hogy megéri-e autót cserélni.

Abban mindíg benne van a rizikó, azt kell eldöntened, bevállalod-e, ŕs ahhiz az egyik isert elem a mostani autód (fogyaszás, állapot), és még arról sem tudhatod előte, mennyit kell rá költeni a következő 2 évben.

Egy most vásárolt másik autóról még kevesebb az információ.

Jó esetben nincs komolyabb szervíz költség, de ez teljesen bizonytalan, főleg a dízeleknél sok az ismeretlen az egyenletben.

2023. márc. 24. 16:16
 16/21 A kérdező kommentje:

14 valakivel összekeversz

Na mindegy, egyenlőre marad a mostani, mert amúgy szeretem meg nincs vele bajom csak azért fogyasztgat.

“Vehetsz 1 milláért dízel 2006+ autót, de arra legalább még egy millát rá kell verni...

A reális keret úgy 1.5-1.7m, anniból elkezdhetsz nézegetni ilyen évjáratot”

Vicc… A mostanit 550-ért vettem, meg van több, mint 2 éve semmi komoly gondom nem volt vele.

19-be volt 2007-es dízelem azt 1.5m-ért vettem most ugyan azok az autók 2-2.5m

2023. márc. 25. 05:07
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a felsoroltakból pont a Ford ami használható.

Nekem is az van, és 230.000km-el semmit sem kellett benne felújítani még.

Hosszabb távokon 6 literrel el lehet vele járni.

A vásárláskori állapot a fontos, nem az, hogy mik lehetnek a hibák.

Ha mindenki így venne autót mint felsorolták, akkor biciklivel járna mindenki.

2023. márc. 25. 08:31
 18/21 anonim ***** válasza:
#17 230 ezerrel még szép hogy nem kell, szép is lenne.
2023. márc. 25. 08:50
 19/21 anonim ***** válasza:

Nekemvolt 2.0 TDCI, 140 ezerrel vettem 300al adtam el. 2 porlasztó volt felújítva az olyan 70e Ft volt más Diesel baja nem volt.

Most van egy kia sorentom Diesel O 2014es évjárat, adagoló dpf, EGR porlasztok kuka, jelenleg nem tudom hogy mi lesz a vége de 2 millió körüli a saccolt javítási díj. (Sajna gari 1 éve lejárt)

Én a mondeot vennem mert a koreai fosokhoz nincs semmi alkatrész a szerelők is utálják, a mondeohoz minden van olcsón.

2023. márc. 25. 21:08
 20/21 anonim ***** válasza:

En nem vennék. Az átírás helyből a tied, mehetsz egy szervizkört jó eséllyel vezerles cserével...

És akkor meg semmibe nem nyultal bele. En nemreg passzoltam le a dizelt hasonlo kategoriaban ahhoz amit keresel, mert nem kivantam a vetelarnak megfelelő összegű szervizeket a jövőben.

Ha van egy ismert kocsi barátnál-rokonnal akiben bízok is, akkor lehet bevallalnam, de a vevőm is olyan paraszt "kulcs elfordít indul" modon indult, se kuplung se izzítás, hogy sirva fakadtam... Ez az arc vajon fogja hűteni a turbot?

Szóval ezek ha jó konstrukciók is, elég kényes jószágok.

2023. márc. 30. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!