Éjszaka, vagy nappal készült autót vásárolnál?
Egy autó legyártása nem egy műszakban történik.
Sok üzemben, rengeteg műszakban, rengeteg nemzetközi ide-oda szállítgatással.
Az egész folyamat több hónap elejétől végéig, onnantol hogy mondjuk az ülésfűtés elektronikáját elkezdik gyártani valahol, a tükörlállitó motort tekercselik kínában, máshol meg öntenek egy motortartó konzolt, nagyjából 100 ezer szálon indul, ahogy "gyártódik", összefutnak a szálak, es a legvégén már csak az utolsó már sok helyen legyárottt és összeszerelt fődarabok, amik a végső összeszerelő üzemben kerülnek beépítésre.
A gyártási nyilvántartás jegyzőkönyve szerint a jármű, az alábbi kronológiával bír:
A motor és a váltó, február 5-én készült a délutáni órákban, a raktár átvette 18:42-kor.
A kasztnit 10-én rakta össze a ponthegesztő robotsor, a reggeli műszakban éppen napfelkeltére készült el(06:57)
A fényezőalagútból 21-én délután 14:30-kor jött le, az ipari kamerákon rögzített idő szerint.
(ha nem nagy probléma, a részegységek közötti MEO-s ellenőrzések, és az apróbb szerelési munkálatok időpontjaival most nem untatlak)
A végszereldéből március 9-én 9:28-kor gurult át a szállítást megelőző raktárba.
Szerinted ez akkor most éjszakai vagy nappali autónak számít???
(mellesleg ha a fenti halandzsa😉 valós és beazonosítható lenne, az autó további forgalmazói (márkakereskedés-szalon-stb.) akkor sem kapnának ezekről semmilyen információt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!