Hogyha egy útkereszteződésben 2 autó szemből balra szeretne kanyarodni, akkor kinek van elsőbbsége?
"Mi van akkor, ha a szembejövő is balra akar kanyarodni?
A KRESZ szerint ez esetben mindkét gépjármű a saját forgalmi sávjának bal oldalára húzódva, a kereszteződés képzeletbeli középpontján, egymást megkerülve hajthatják végre a kanyarodást, természetesen a korábban már vázolt, a közlekedés többi résztvevőjével szembeni elsőbbség megadását követően.
"
De a többség nem így csinálja, hanem elmegyünk egymás mellett.
Senkinek.
Ha egymás zavarása nélkül el tudnak menni, akkor egyszerre mennek, egyébként kölcsönös udvariasság.
Pár napja pont volt egy ilyen esetem, 3-3 sávos út, mind a ketten balra akartunk kanyarodni, ő u alakban, én behajtani mellékutcába(legális, arra volt a 3. sáv).
Mellette jöttek egyfolytában, mellettem nem, folyamatosan intett hogy menjek már menjek már, de nem tudtam menni, ő viszont elfért volna előttem.
De megvárta még én elmegyek mögötte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!