Mekkora külömbsèg van az 1.8t 150 le vs 180le között?
Nyomatékban mekkora a különbség? Az jobban megmutatja a mindennapi utcai használatnál az érzetbeli különbséget.
Összehasonlításul 101 Le és 240 Nm-ről váltottam 160 Le és 350 Nm-re, hasonló tömeg mellett. Azt gondoltam, hogy majd ég és föld lesz a különbség, annyival magasabbak a számok. Hát nem! Határozottan jobban megy, jobban gyorsul, fürgébb persze az erősebb, nyomatékosabb. De olyan semmi nagy hűha.
Volt írt 170 lovas PD-m meg 180 lovas 1.8T-m is. Sehol nem volt a PD az 1.8T-hez képest.
Most 150 lovas 1.8T-m van, nem megy rosszul, de a 180 lovas sokkal jobban ment (viszont szerintem meg volt írva)
"gondolom 1.9tdi-ről váltottàl..."
Nem. Nem VW konszern, 1.7CDTI-ről.
"akkor miért megy jobban az 1.8t,ha 100 nm nyomatékkal kevesebbet tud?"
Mert a mindennapi használatban relatív alacsony, vagy legfeljebb közepes fordulaton használod a motort. Közel sem használod ki a teljesítménymaximumot, amit viszont magas fordulaton ad le. Így mindennapi használatnál alacsony fordulatnál a nyomaték lesz érzetre a nyerő. Más a helyzet, ha verseny van, vagy 0-100 sprintet akarsz mérni katalógusba. Na ott már kiforgatod a fokozatokat jó magas fordulatig, jóval később váltasz, mint mondjuk a teszkó parkolóban egy bevásárlás után. Na ilyen fordulaton már kijön a teljesítmény előnye és a 0-100 másodpercekben ez lesz a nyerő.
Kérdés hogy melyik stílusban vezeted többet az autót. A többség jóval kevesebbet versenyez, mint napi munkába, boltba, oviba-suliba futkos.
A maxmális teljesítményt a "maximámális" fordulatszámon adja le a motor.
Úgy értem, ha azt látod a specifikációban, hogy 150LE/5600 l/min akkor 5600-on.
Velem még soha nem fordult elő, hogy bármely autóm motorját a maximális teljesítményéig pörgettem volna...de nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!