Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora külömbsèg van az 1.8t...

Mekkora külömbsèg van az 1.8t 150 le vs 180le között?

Figyelt kérdés
mennyire lehet megérezni plusz 30 lóerőt?
2023. márc. 20. 23:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyomatékban mekkora a különbség? Az jobban megmutatja a mindennapi utcai használatnál az érzetbeli különbséget.

Összehasonlításul 101 Le és 240 Nm-ről váltottam 160 Le és 350 Nm-re, hasonló tömeg mellett. Azt gondoltam, hogy majd ég és föld lesz a különbség, annyival magasabbak a számok. Hát nem! Határozottan jobban megy, jobban gyorsul, fürgébb persze az erősebb, nyomatékosabb. De olyan semmi nagy hűha.

2023. márc. 21. 07:00
 2/5 A kérdező kommentje:
gondolom 1.9tdi-ről váltottàl,mert ha jól emlékszem annak 240nm-es a 101 lóerős motorja. pl 100nm nyomatékot mennyire lehet megérezni?mert pl az 1.9tdi 150 lovas motor,100nm nyomatékkal többet tud,mint az 1.8t 180 lovas motor,de még is azt mondják,hogy jobban megy az 1.8t. de sok helyen olvastam már,hogy a nyomaték többet szàmít utcai hasznàlatnál mint a lóerő. akkor miért megy jobban az 1.8t,ha 100 nm nyomatékkal kevesebbet tud?
2023. márc. 21. 07:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Volt írt 170 lovas PD-m meg 180 lovas 1.8T-m is. Sehol nem volt a PD az 1.8T-hez képest.

Most 150 lovas 1.8T-m van, nem megy rosszul, de a 180 lovas sokkal jobban ment (viszont szerintem meg volt írva)

2023. márc. 21. 08:15
 4/5 anonim ***** válasza:

"gondolom 1.9tdi-ről váltottàl..."

Nem. Nem VW konszern, 1.7CDTI-ről.

"akkor miért megy jobban az 1.8t,ha 100 nm nyomatékkal kevesebbet tud?"

Mert a mindennapi használatban relatív alacsony, vagy legfeljebb közepes fordulaton használod a motort. Közel sem használod ki a teljesítménymaximumot, amit viszont magas fordulaton ad le. Így mindennapi használatnál alacsony fordulatnál a nyomaték lesz érzetre a nyerő. Más a helyzet, ha verseny van, vagy 0-100 sprintet akarsz mérni katalógusba. Na ott már kiforgatod a fokozatokat jó magas fordulatig, jóval később váltasz, mint mondjuk a teszkó parkolóban egy bevásárlás után. Na ilyen fordulaton már kijön a teljesítmény előnye és a 0-100 másodpercekben ez lesz a nyerő.

Kérdés hogy melyik stílusban vezeted többet az autót. A többség jóval kevesebbet versenyez, mint napi munkába, boltba, oviba-suliba futkos.

2023. márc. 21. 08:49
 5/5 anonim ***** válasza:

A maxmális teljesítményt a "maximámális" fordulatszámon adja le a motor.

Úgy értem, ha azt látod a specifikációban, hogy 150LE/5600 l/min akkor 5600-on.

Velem még soha nem fordult elő, hogy bármely autóm motorját a maximális teljesítményéig pörgettem volna...de nem vagyunk egyformák.

2023. márc. 21. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!