Szerintetek érdemes igy folytatni vagy ez màr reménytelen ?
Nyugi, majd bele jössz!
Én 23. óráig folyamatosan minden lámpánál lefullasztottam az autót. (Ugye elindulás nem ment, az oktató szerint túl hamar engedem fel a kuplungot, magyarán eldobom! és nem tartom meg a fogáspontot) és csoda folytán 24. órától már nem fullasztottam le. Valahogy megéreztem a pedálok működését. De azért azóta is volt már ilyen baki, kb. 10.
Jobbkéz-szabállyal is sokszor probléma volt.
42. órával mentem forgalmi vizsgázni és elsőre átmentem.
Soha és semmi nem lehetetlen. Kellő kitartással és szorgalommal menni fog! Ne add fel! :)
"Az egész le-fel vàltàs .. szörnyû."
Ha ez a fő probléma, akkor kérd meg az oktatót, hogy gyakoroljátok egy néptelen uton csak a váltásokat. Fél órát, egy órát.
Gyorsítás 50-ig felváltásokkal. Utána lassítás 20-ig és visszaváltás kettesbe, mintha kanyar jönne. Gyorsítás 50-ig. Megállás. És ezt többször ismételve.
És közben ne figyelj másra, csak a váltások ütemére, időzítésére vagy a motorhangra. Próbáld meg automatikussá tenni, úgy hogy szinte el is felejtekezel róla.
"Az egész le-fel vàltàs .. szörnyû."
Tanulj és vizsgázz le automata autón. Akkor nem kell váltogatnod, és manapság már elég elterjedtek az automaták.
Köszönöm szépen a vàlaszokat !
Lelket öntöttetek belém ! Nem kizàròlag a vàltàs a gond ,hanem ùgy unblock minden . A körfölorgalom elôtti lassitàs ,jobbkézszabàly , néhol lefullasztom az autòt ,nem nézek eléggé oldalra mielôtt kidobom az indexet ,sorolhatnàm ...ùgy érzem a 20. òra környékén màr nem itt kellene tartani .. De ez van..Pròbàlok kitartani !
Próbáld ki a VR szimulátort! A tanpályás gyakorlás mellett remek eszköz a félelem leküzdésére, az autó térbeli elhelyezkedésének megtanulására, a veszélyesebb szituációk kipróbálására.
Ha otthonra be tudsz szerezni rendes, autós játékhoz való kormányt, 3 pedálos, H váltós szettet, akkor Steam-en fent van a City Car Driving oktatóprogram. Ez nem autóversenyzős játék, hanem kifejezetten vezétestanuláshoz oktató program.
Ha otthon nem tudod beszerzni ezeket, vagy drága, akkor keress olyan iskolát, ahol alkalmazzák a szimulátort!
A valódi autóban úgy ülj, hogy te vezetsz, tiéd a felelősség jó része, de az oktatód speciálisan képzett személy, nyilván ő sem akar megsérülni, úgyhogy gázos helyzetben bele tud javítani. Te csak csináld a feladatot, mással ne foglalkozz! Telhesen természetes, ha elrontasz valamit, ez a tanulási folyamat része! Mindig gondolj arra, hogy a hibáinkból 100x többet tanulunk, mint egy elsőre jól megoldott feladatból. Éppen ezért nem is cél a tökéletesség!
Menni fog! Hajrá! :-)
"néhol lefullasztom az autòt"
Automatával legalább a lefullasztás nem lenne probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!