Ce kategóriát bővebben hogyan kell letenni?
Sziasztok, szeretnék bővebb információt róla,hogy hogyan kell megszervezni a ce kategóriát.
Azt tudom,hogy e titánon kell , de bővebben szeretnék róla kérdezni,nagyon örülnék neki ha olyan válaszolna,aki már letette és elmagyarázná hogyan zajlott neki.
F**zágokat beszél a 4/6-os. Tudnám minek írogat az ilyen akinek fingja nincs. Már évek óta visszaállították a 18 éves korhatárt. Én lassan 4 éve csináltam már a jogsit, akkor voltam 18.
Egyetlen EU-s megkötés van, hogy 21 éves korodig csak a jogosítványt kibocsátó országon belül vezethetsz (esetünkben Magyarország).
A másik, hogy a "C" kategóriás jogosítvány nem 7,5-12 tonna. A C-kat a 3,5 tonnát meghaladó tehergépjármű-re való jogsi. Ergo ameddig szólóban vagy ez korlátlan súlykategóriát jelent. Vezethetsz vele akár 70 tonnás dömpert is, ameddig nem csatolnak mögé nehézpótot.
Nem kell 21 évesnek lenned ahhoz, hogy kamiont vezetéssel. Én 19 évesen kamionsofőr vagyok. Annyi hogy én amint lehetett, 17 évesen megcsináltam a b kategóriát, 18 évesen a C ketegórát és 5 hónapja szereztem meg 19 évesen 2 éves B jogsival az E kategóriát.
A B-t 4 hónap alatt, a C-t fél év alatt, a Gki-t 2 hét és az E kategóriát 7 hónap volt megszereznem. Az E-nél akadtak gondok, csan azért húzódott el olyan sokáig. Egyébként az összes kategóriát minimum óraszámmal és elsőre levizsgázva csináltam meg.
A B-re már nem emlékszem,de a C kategória egészen pontosan 305 ezer volt 2021-ben, a GKI 153 500 szintén 2021-ben. Az E kategória pedig 2022 márciusában aláírt szerződéssel akkori óradíjon, hisz ugye később az üzemanyagárak emelkedtek és az óradíj is emiatt, na szóval úgy lett olyan 250-300 környékén. 9800 volt az óradíj, azt tudom pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!