Milyen a gyárilag előírt olaj az autómba?
Figyelt kérdés
Gyári könyveibe nem találtam róla leírást, de szeretném a hivatalosan előírt olajat az autómba tenni, de nem tudom melyik az, jelenleg 5w40 van benne, az autóm VW Polo III Hatchback 1998 1.0 37kW Benzin2023. márc. 16. 15:33
3/3 anonim 

válasza:

Az 5W40 csak az olaj viszkozitása, abból nem derül ki, hogy megfelel-e az adott autóba vagy sem. A VW-nál viszonylag egyértelmű jelölésrendszer van arra vonatkozóan, hogy mely olajokat mely motorokban lehet használni. Bár az ebben a korszakban futó 500.00 már elvileg nem élő jóváhagyás, azzal visszafelé kompatibilis az 501.01 és 502.00, amik tudtommal még érvényben vannak.
Én személy szerint egy 502.00 5W40 olajat töltenék bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!