Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2.0pdtdi enyhén füstöl de mitől?

2.0pdtdi enyhén füstöl de mitől?

Figyelt kérdés

Sziasztok pár napja észrevettem hogy az autom néha füstöl például lámpánál elindulasnal meg amikor megállok valahol egy pár percre de változó van amikor egyáltalán nem csinálja. Olajat meg a vizet mindennap nézem és semmi fogyas nincs. A turbom 2 hónapja lett felujitva elkezdte hordani az olajat de idobe el lett kapva. Azóta is hibátlanul működik csak most ez a füstölés zavar mert eddig semmi nem volt az autó gyári, a fogyasztasom is jelentős mértékben változó tehát valamikor

5,5-6 van amikor akar 8-9

2023. márc. 16. 08:19
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Valószínűleg dpf baja lesz. Az ingadozó fogyasztást is ez indokolhatja.
2023. márc. 16. 08:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt benne DPF és üzemanyagtól függően füstölt. Egyszer betankoltam olyan anyagot, hogy füstgép lett belőle. Aztán átszoktam az OMV-re, utána szinte megszűnt a jelenség.
2023. márc. 16. 09:53
 3/6 anonim ***** válasza:
#2 Hát értem én az üzemanyagok közti különbségeket meg minden, de ettől független ez nem idézhetne elő extra füstöt.
2023. márc. 16. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:
3: Nem idézhetne, én mégis ezt tapasztaltam, plusz félmeleg állapotban egyenetlen alapjáratot. Valamiért kényes volt rá az autó. Valószínűleg a herélt emissziós rendszer és a 400ezer feletti futás válogatóssá tette az autóm. :) Ja, és persze "chipszelve" is volt. Nem vagyok rá büszke, de akkor ezt az autót hozta a sors.
2023. márc. 16. 18:08
 5/6 anonim ***** válasza:
#4 Amúgy elhiszem, nekem is volt egy autóm amibe nem volt mindegy milyen benzint tettem, a járáskultúra tekintetében.
2023. márc. 16. 18:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Gépre raktuk az autót 0 hibakod pd elem korrekció is jó jaa és tárolt hiba sincs. A füstölés változó van amikor csinálja van amikor nem
2023. márc. 17. 21:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!