Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem jó így a sorrend?...

Miért nem jó így a sorrend? Hogy van helyessen, és miért? (4 ütemű diesel)

Figyelt kérdés

(Egy ábrán a 4 dugattyú)

Ha az első ütem a sűrítés, akkor mi a többi? Szólt a feladat.

Én úgy írtam be, hogy sűrít, gyújt, kipufog, szív. (Mert ugye gondoltam így kell, mivel így mennek az ütemek 1. Szív 2. Sűrít 3. Gyújt 4. Kipufog). Elvileg rossz a sorrend, DE MIÉRT? Osztálytársam szerint (aki ért is hozzá, és ötös dolgozatja lett) a negyedik ábrán a kipufogás kellett volna mindenkép.

Miért?? 1. Sűrít, 2. Gyújt. 3. Szív? És csak utána pufog ki? Hogyan?? Kérlek magyarázzátok el, mert megakarom érteni de egyszerűen nem megy.

(Diesel)

2023. márc. 15. 18:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
62%

8. AZ 1. a szívás.

2. A sűrítés.

3. A égés.

4. A kipufogás.

Más sorrend nem is lehet , ahogy írod szávás ütem után hogy lehetne már a kipufogás. Először elkell égetni, ami a munka ütem, majd csak utána megy ki a füst, a kipufogás.

2023. márc. 15. 19:08
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom az ábrán látszott a dugattyú mozgásának iránya, és a szelepek állása. Ezek alapján már könnyen kitalálható, hogy melyik ütemre gondolt a költő.

Szívás: szívószelep nyitva, dugattyú lefelé

Sűrítés: mindkét szelep zárva, dugattyú felfelé

Terjeszkedés: mindkét szelep zárva, dugattyú lefelé

Kipufogás: kipuf. szelep nyitva, dugattyú felfelé

2023. márc. 15. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!