Legjobb városi kisautók? Nálad más a sorrend?
Sorrend 5. helyre hozza hyundai i10 (2014-), de szerintem ez a legjobb.
Aztán i20, Jazz, Note, Yaris, fabia stb.
már minden autó megbízható...nem szabad elfelejteni, hogy aki használja az óvja-e, vagy tapossa..még nem nyert pert egy hangoskodó sem, hogy ócska autót gyártott valamelyik japó..
Persze a megbízhatalan autó mindig az, ami semmilyen karbantartást, néha olajcserét, vagy tavasszal sómentesítő alváznosást sem kap...nomeg az olcsón, okosba szerzett ukrán 85 ös benzin, és a mégolcsóbb újrahasznosított motorolaj megteszi a hatását.
A gyártók ez ellen tehetetlenek. Aztán egy leharcolt, állandóan üveghangon haszmált autó tulaja meséli, hogy ilyen szart ne vegyetek...hát persze..megveszi a legolcsóbb városi kisautót, aztán úgy bánik vele, mintha nagy bömbije lenne..olajra, szűrőre már sosem futja...gumira sem..
"Ezek a megbízhatósági felmérések mennyire adnak valós képet?"
A magyar vásárló számára szinte semennyire.
1-4 éves autókról van szó a tesztben, amiket "használtautó"-knak neveznek. A magyar érdekelteknek ezek új autók.
7. Yaris nekem is fura, hogy első főleg az ami 2011- volt. Egyből beugrik, hogy milyen idegesítő típushibái voltak. Plusz az is, hogy mennyire szereti zabálni több motorja is az olajat. Pl: 1.33 hirhedt olajfaló.
Jazz is szereti csipegetni azért, de nem annyira, mint toyota itt a rozsda a fő gond és az irreálisan magas alkatrész árak.
Ezért a legépeszűbb döntés az i10, i20 szerintem. Olcsón fenntartható, ismert típushibákról nem tudok. Nem zabálják az olajat. Rozsda nem szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!