Itt miért ez a haladási sorrend?
"A C halad elsőként, mert jobbra kanyarodik, utána a jobbkéz-szabály érvényesül."
Miért? Volt KRESZ oktatáson is egy pont ugyanilyen ábra. Ott az volt a megoldás, hogy C és D egyszerre, utána meg B és A. Mivel az egyenesesen haladónak elsőbbsége van a kanyarodóval szemben. Legalábbis ezt mondták. Akkor ez nem igaz?
Például ezen a képen: [link] meg a haladási sorrend C, B, A. Tehát itt meg a zöld autós megy először, nem úgy mint az előző képen. Ez ahhoz képest annyiban tér el, hogy nincs 4. autó. Az, hogy a buszos és a zöld autó egyenesen megy vagy kanyarodik, a sorrend szempontjából lényegtelen.
Ha igaz, hogy a második képen a zöld után kanyarodik csak a B autós, akkor az első képen is így kellene lennie, mert ha minden út egyenrangú, akkor az nem számít, hogy ki merre akar menni az elsőbbség szempontjából. Ezt én így tanultam pár hónapja. Ebben 110%-ig biztos vagyok. Akkor most mi az igazság?
Nem értem a problémat. Szerintem túlgondolod. Első kép: C elmegy, a többi jobbkéz.
"Ezzel kapcsolatban azt tanultuk, hogy ilyenkor az elsőbbség az közös döntés alapján születik meg."
Valamit félreértesz, mert ilyen nincs. Nem szállnak ki tanácskozni. Lehet hogy a célszerűseg érdekében valaki lemond az elsőbbségéről, de ezzel érdemes vigyázni, mert a félreértés mitt csatt lehet. Majd ha vezetsz, akkor a helyére kerülnek ezek a dolgok.
Második kép: C elmegy, a többi jobbkéz szintén.
1. Kép: C elmegy, utána közös megegyezés.
2. Kép: C-B-A
Egyenrangú kereszteződésben elsőbbséget kell adnod a
- jobbról érkező járműnek
- balról érkező villamosnak
- balra kanyarodáskor a szemből egyenesen érkezőnek.
Amíg van olyan, akinek elsőbbséget kell adnod, addig nem mehetsz.
Ha mindenkinek van elsőbbségadási kötelezettsége, akkor közös megegyezéssel elengednek egyet, majd utána már folytatódik a szabály szerint.
Ui: Olyan kérdés amiben nem egyértelmű a sorrend, a kresz tesztben nem lehet.
"A C halad elsőként, mert jobbra kanyarodik,"
Ilyen nincs egyenrangú útkereszteződésben.
C halad elsőként, mert neki nem kell elsőbbséget adnia.
A kanyarodási szabály meg a legegyszerűbb.
Szemből érkezik 2 autó. Aki nem csinál semmit, csak egyenesen halad, annak van elsőbbsége.
Ez nem csak útkereszteződésben van így.
"Egyenrangú kereszteződésben elsőbbséget kell adnod a
- jobbról érkező járműnek"
Ha keresztezi az utadat, csak akkor. Ebből jönnek a félreértések
"Ha keresztezi az utadat, csak akkor."
Ha nem keresztezi az utadat, akkor nem vagytok elsőbbségi viszonyban...
"1. Kép: C elmegy, utána közös megegyezés."
Nem. NINCS közös megegyezés, felejtsétek már el. Akkor van ha egyenrangú kereszteződésbe egyszerre érkeznek mind a négy irányból. Ha csak három autó van, akkor jobbkéz van. Vicces amúgy, hogy a helyes válaszokat lepontozzák, a tévest meg fel...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!