Miért nem jó így a sorrend? Hogy van helyessen, és miért? (4 ütemű diesel)
(Egy ábrán a 4 dugattyú)
Ha az első ütem a sűrítés, akkor mi a többi? Szólt a feladat.
Én úgy írtam be, hogy sűrít, gyújt, kipufog, szív. (Mert ugye gondoltam így kell, mivel így mennek az ütemek 1. Szív 2. Sűrít 3. Gyújt 4. Kipufog). Elvileg rossz a sorrend, DE MIÉRT? Osztálytársam szerint (aki ért is hozzá, és ötös dolgozatja lett) a negyedik ábrán a kipufogás kellett volna mindenkép.
Miért?? 1. Sűrít, 2. Gyújt. 3. Szív? És csak utána pufog ki? Hogyan?? Kérlek magyarázzátok el, mert megakarom érteni de egyszerűen nem megy.
(Diesel)
Nem világos a feladat. Ha az ütemsorrendet kellene leírnod, akkor helyes lenne a válaszod, azonban teljesen értelmetlen a sűrítéstől (vagy gyújtástól, vagy kipufogástól) kezdeni a sorolást, én még ilyet soha nem láttam, szóval erősen kétlem, hogy tényleg ez lett volna a kérdés.
Ha tippelnem kéne (de csak tipp, mert ugye nem látjuk pontosan a feladat ábráját és leírását), akkor szerintem a feladat egy konkrét hengerre mutatott, ami éppen sűrít, nem? A kérdés pedig az lett volna, hogy a többi henger éppen melyik ütemnél jár. Mert ha az egyes hengerre mutatott rá, hogy sűrít (logikusan hangzik, hogy az elsőt adja meg), akkor a négyes henger valóban a kipufogás ütemben lesz, ahogy az osztálytársad mondta. Én erre tippelek így látatlanul.
A 4 dugattyú úgy megy hogy az 1. a 4.-el együtt és a 2. meg a 3. megint együtt mozog.
Tehát ha az 1. sűtít, akkor a 4. valóban kipufog.
És akkor mi lett volna a helyes sorrend?
1. Sűrít 2. Terjeszkedés 3. Szív 4. Kipufog?
https://www.youtube.com/watch?v=wemhyTGKS84
Nézd végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!