Mi történne egy ilyen vagy ennél súlyosabb esetben ha minden autó elektromos lenne?

Sok különbség nem lett volna. A belsőégésű autónak is le kellett állítani a motorját, hogy nem fogyjon ki az üzemanyag, így nem tudtak fűteni.
Az elektromosnál is pont ez lenne.

A lemerült villanyautók elszállítása időigényesebb lett volna.
A benzinesbe töltenek valamennyi benzint és saját lábon elmegy vagy ha kézi váltós, akkor vontatni is lehet.
Az elektromosat vontatni sem szabad hosszú távon, tölteni meg esélytelen.

Először nem értettem kérdező, hogy mire gondolsz. Aztán a kommenteket olvasva derült ki számomra, hogy a fűtésre gondolsz.
Nagy különbség nem lett volna. A belső égésű motoros autóban sem tart örökké a fűtés. Ott is elfogy a nafta egyszer. És nem biztos, hogy aki elakadt pont teli tankkal tette.
Amúgy mellékes, csak a linkről jutott eszembe, hogy abban az időszakban én is úton voltam, csak az M6-M60-ason. Esett a hó, fújt a szél, jó darabon a sor hókotrók mögött araszolt 50-60-nal a pályán tömött sorokban. Meg volt olyan szakasz már a pálya vége felé, ahol elfogyott a tömeg, ott szűz hóban kellett autózni, nagyjából a szalagkorlátokból látszódott csak, h merre megy a pálya. Egy-két árokba csúszott autót láttam, meg persze a szokásosnál jóval tovább tartott az ú, de nem volt erre semmi olyan durvulat, mint az Észak-Dunántúlon, M1, M7-esen.

"Mi történne egy ilyen vagy ennél súlyosabb esetben ha minden autó elektromos lenne?"
A tágabb környék autómentő vállakozói betegre keresnék magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!