Ha világ életében szinte csak 10w40-es (vagy lehet, hogy mindig ez volt benne) motorolajjal volt használva akkor már nem is érdemes 5w40-re cserélni?
Figyelt kérdés
Jelenleg az autón most 285.000 km van.2023. márc. 14. 18:15
1/4 A kérdező kommentje:
Hallottam olyat, hogy jót tesz neki mivel alaposan átmossa a motort és tisztán tartja majd, de hallottam olyat is, hogy nem érdemes váltani mivel a lerakódott koszt, meg egyéb nem tudom micsodákat feloldja és ezáltal kárt tud okozni a hengerekben, dugattyúkban stb., még nagyobb kopást idéz elő.
2023. márc. 14. 18:18
2/4 anonim válasza:
Ha nem eszi a 10w40-et és a könyve szerint is használható bele az 5w40 akkor mehet az bele.
3/4 anonim válasza:
Érdemes, hisz akkor a továbbiakban kevésbé fog kopni a motor. Persze csak ha a kézikönyv megengedi.
4/4 anonim válasza:
Tisztán tartja, védi, meg átmossa a viszkozitás különbség.
Még az orrodat is tisztíccsa.
Bőven jó a 10w40 félszintetikus olaj is egy régi autóba, ha időben cseréled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!