Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Havi 150 ezer forintot szervíz...

Havi 150 ezer forintot szervízre félretéve fenn tudok tartani egy BMW-t? És ha igen, milyen fajta fér még bele?

Figyelt kérdés

Nyilván a tankolást ebbe a 150-be nem számítom bele.

Bruttó 470 a fizum és kb. úgy kalkulálok, hogy 150-et tudnék szervízre fordítani.

Szeretnék egy BMW-t venni, mert az álmom (amellett egy 1.2-es kocsit tartok fenn amivel munkába járok).

E46-oson ill. E39-esen gondolkoztam de az álom természetesen egy E92-es coupe lenne.

Ezekkel szemezgettem:

[link]

[link]

[link]

Ezek közül bármelyiket fenn tudnám tartani hobbiautó céljából (hétvégén hajtva/szerpentinezős kirándulgatásra tartva), ha fixen félretennék havi 150 ezret?

Nagyon tetszik mindegyik és nyilván okosan ameddig a takaróm ér addig nyújtózkodnék, de szeretném az álmom beteljesíteni, hogy fenntarthassak egy BMW-t hobbicélra.

Mennyire oldható meg így?

2023. márc. 12. 20:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
74%

Megoldható de így is rossz választás, mert egy pénz temető rozsdaboglyád lesz. Azt javaslom vegyél 3 millió körül egy jobb fajta , fiatalabb BMW-tes azzal (talán) kevesebb gondod lesz és jobban jársz vele, hiszen nem csak hobbi auto szerepet tölti be.

(Mercedes GLE autóm van, de egy E46-ot meg nekem is sok lenne fenntartani, nem bohockodnék vele) Fiatalabbat vegyél azt javaslom, mert ezek a lerugott e46-ok már megjárták a holdat 3x illetve a 38.tulajuk nem tudta fenntartani meg az előtte levő 8 sem..

Jók a BMW-k de minél fiatalabbat vegyél..amúgy meg 470 nem olyan jó fizetés…. Bőven átlagos meg a KSH szerint is, szóval egy alsonkozepkategoriassal jobban jársz, hobbibol meg konditeremebe jártál, mint minden normális ember, ne egy autó vegye el a pénzed, időd meg az eszed!

2023. márc. 12. 20:20
 2/27 A kérdező kommentje:

Nyilván a fizumat pont azért írtam mert keveslem. De akkor azt javaslod, hogy spóroljak egy 4-5 milliós F10/E92-esre és azt vegyem meg majd pár év múlva amit jobban fenn tudok tartani havi 150-ből mint egy régebbi E46-ot.

Az 1-esen is gondolkoztam még, mert az csak egy kisebb BMW hátha olcsóbb is, de formára meg nem tetszik.

2023. márc. 12. 20:28
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha a havi 150ezer a benzin és a megélhetés mellett nettóban megmarad akkor vállalhatod. Csak kezdésnek legyen 1-2 millió hogy egyből rá tudd locsolni hogy valóban jó is legyen.
2023. márc. 12. 20:41
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő összegnek nagyon minimum 3 millió legyen, de inkább 3,5, hogy működőképesre meg is tudd csináltatni. Ezen felül ha van nettó 150/hó annak elégnek kéne lennie fenntartani, ha nem valami benzintemető és nagyon sokat mész vele. Nem olcsó hobbi az biztos.
2023. márc. 12. 20:45
 5/27 A kérdező kommentje:

#3: Tehát egy 3 milliós kocsinál 5 millióban gondolkodjak? Majd azon felül még a havi 150 ezer szerviz. Ha így van, akkor ez azt jelenti, hogy soha az életben nem lehet egy ilyen kocsit rendbe tenni?

Én úgy gondoltam, hogy 3-4 millióért veszek egy E92-est/F10-es (ha már az E46/E39-ről lebeszéltetek) és havi átlag 150 félrerakásából lassacskán rendbe teszem ahogy engedi az idő/pénz.

De akkor ez nem elég?

2023. márc. 12. 20:46
 6/27 A kérdező kommentje:
#5: Köszi a tippet. És akkor te is azt javaslod, mint az #1-es kommentelő, hogy felejtsem el a régi E46/E39-et és inkább drágábban vegyek egy fiatalabbat amire összességében majd kevesebbet kell költeni?
2023. márc. 12. 20:48
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
#5 3 milliós E46 már egész jó állapotú. De jobb ha van kéznél 1-2 millió még.
2023. márc. 12. 20:49
 8/27 A kérdező kommentje:
Mert nekem az E46 tetszik igazán főleg kék színben, mint a fenti 320D.
2023. márc. 12. 20:49
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Az E92 sajnos 3 millióból felejtős, a 30d pláne. A jó példányok 5-6 millióért mennek, ennyiből tuti hogy valami nagy baja van.
2023. márc. 12. 20:51
 10/27 anonim ***** válasza:
82%

Én nettóba is többet keresek mint te bruttóba, mégis beértem egy 16 éves kisautóval aminek a szervizköltsége kb. évi 100ezer,és ebben két olajcsere is benne van amit magam csinálok.

Ehhez képest havi 150-et elverni csak szervizre óriási pazarlás.

Ha ingyen adnák akkor se kéne az a szemét amit kilestél magadnak.

2023. márc. 13. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!