Ennyire veszélyes egy hiányzó kerékcsavarral megtenni 18 kilométert?
Valószínűtlen, hogy leessen.
Ettől függetlenül szólhattál volna a főnöknek vagy vehettél volna egy kerékcsavart, addig amíg nem látja így az autót.
"Majd ott a főnök ordibálni kezdett amiért letörtem a csavart..."
A csavart emberi erővel, gyári kerékkulccsal nem lehet eltörni, ha hibátlan. És ha nincs túlhúzva, akkor nem is kell nagy erő. A főnöködnek inkább azzal a gumissal kellett volna ordibálni, aki a nyomatékkulcs teljes erejével ráhúzta és talán már akkor elrepesztette.
"főleg azért, mert nem hívtam fel ott helyben, és ehelyett folytattam az utat."
Telefonon keresztül lecserélte volna a kereket? Vagy kifizatte volna a trélert és nem számított volna hogy lekésel valami találkozót? Akkor legközelebb hívd fel.
"Szerinte 5 helyett 4 csavarral bármikor elszabadulhatott volna a kerék, és nem lett volna szabad így bejönnöm vele."
Általános esetben nincs igaza. Az óvatos menet jelentette kisebb terheléssel 5-ből 4 csavar is megtartja a kereket. De ha egy csavart kézi erővel is el lehetett törni, akkor lehet, hogy a többi sem volt top állapotban. Ugyanolyan okból.
"vehettél volna egy kerékcsavart, addig amíg nem látja így az autót."
A csavar maradványa ott volt a kerékagyban. Még ha útbaesik is egy autóalkatrészbolt, akkor hogy rakja be az új kerékcsavart? És tegyen kitérőket a négycsavaros kerékkel, csak hogy találjon egy megfelelő boltot?
"...az F1-es autók kerekeit egy csavar fogja"
Csak az nem OLYAN csavar (pontosabban anya), mint a hétköznapi autóké.
5. Ja, pl. A Hungaroringen is csak tévés trükk volt, amikor Mansell kereke végig pattogott a pályán. És nem egyedüli eset volt.
Nagyon ragaszkodsz ehhez a céghez? Én felmondanék. A főnököd egy kretén.
A csavar nem teherviselő elem, nem arra ül fel a kerék hanem az agyra.
Így 4 csavarral sem lehet gond. Persze értelemszerűen pótolni kell minél hamarabb, hogy 5 legyen újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!