Kinek milyen volt az első útja friss jogsival?
Elég bénán ment. Céges kocsit hoztam el este közepén, 2 hónapig nem is vezettem a vizsga után. Olyanokat csináltam, hogy véletlenül fellőttem a távolságit meg kanyarodásnál felmentem a padkára és hasonlók, nagyon nem éreztem. Aztán idővel belejöttem.
2023. márc. 9. 09:00
A jogsim régóta megvan, de autóm fél éve, és azóta vezetek. Voltak már kisebb-nagyobb bakik bőven. A legutóbbi, ami elég gáz, de sötét volt és nagyon fáradt voltam, hogy csinálják az utat az egyik sávban, és túl hamar mentem vissza abba a sávba, az úton meg ott volt egy betonbucka, jól rá is mentem. Még nem tudom mi lett a baja a kocsinak, de jól végig súrolta az alvázat és azóta elég fura hangokat is produkál. Ma vagy holnap viszem szerelőhöz.
2023. márc. 9. 09:06
Mikor először vezettem tök egyedül, először kicsit úgy lesokkolt hogy jé most aztán tényleg egyedül vezetek. De amúgy jól ment.
2023. márc. 9. 09:07
4/10 A kérdező kommentje:
én jelenleg úgy érzem,hogy azt se tudom,hogy hogy kaptam meg a jogsit.pedig elsőre àtmentem mindenből,30 óràval. volt aki így érezte?hogy oktatóval jól ment,de az egyedüli vezetés gondolatàtól stresszelt?
Én totál bénának éreztem magam. Viszont jobb volt valamennyire, mint oktatóval, mert nyugodtabb voltam. Nem nagyon szerettem az órákat. De azért izgultam is. És olyan szempontból jó volt, hogy nem volt semmi cikis vagy veszélyes helyzet.
Egyébként a cég új autóját kellett elhoznom a szalonból, úgyhogy egy totál ismeretlen autó volt számomra. Az minden nap azt vezettem, úgyhogy volt lehetőségem naponta vezetni, gyakorolni. Kellett idő, mire jobban belejöttem.
2023. márc. 9. 09:10
6/10 A kérdező kommentje:
én se szerettem annyira az óràkat,mert nem szeretem ha ennyire megmondják hogy mit csináljak,de akkor is adott egy biztonsàgérzetet hogy ott van
Rettenetes.
Vettem egy F Astrát januárban hóesésben, előtte még esőben sem nagyon vezettem. Az összes ablak bepárásodott mint egy zuhanyfülke, semmit nem láttam.
GPS-el nem volt tapasztalatom, amikor szólt hogy forduljak, hát én fordultam, bele az árokba. Nem tudtam kitoltani, pánikoltam. Megálltak segíteni, kiszedték a kocsit. Hála istennek, nem rendőrök.
Hazaúton végig halálfélelem 😰
2023. márc. 9. 09:17
A legelső útra, hogy hova, merre mentem és miért, 23 év távlatából már nem emlékszem. De arra igen, hogy egy felüdülés volt hogy nem a tanuló autót kellett vezetnem. Ez egy Fiat Uno volt. Már akkor 180 cm, 100 kg voltam és 45-ös lábam volt. A kuplungot csak a cipőm élével tudtam rendesen kinyomni, hogy rendesen elférjen a lábam. A váltó is rettenetes volt, akadozott. Stb. Másik autót ezután sokkal könnyebb volt vezetni. Az is, jó volt, hogy nem ült ott mellettem valaki, aki állandóan ordibált velem és többes számban beszélt rólam. Pl. hogy mi mennyi benzint elautózunk neki. Mit gondolunk mi, ő honnan vesz erre ennyi pénzt, stb. Én alapvetően friss jogsival is inkább óvatos vezető voltam, mint meggondolatlan. Hogy nem szólt bele valaki állandóan, hogy mit csinálok, inkább magabiztosságot adott, mint hátráltatott volna.
2023. márc. 9. 09:25
Félelmetes, de egyben szabadság érzés volt. Az első pár alkalommal fater jött velem mindig, mert paráztam. Meg is mentett pár balesettől úgy gondolom. Utána egyedül szépen lassan megtanultam mindent mi hogyan van. Vétettem elég nagy hibákat is, de most itt vagyok majdnem 4 éves jogsival, balesetmentesen, minden második nap vezetek és elég jól megy úgy gondolom.
2023. márc. 9. 11:42
Pest - Szarvas útvonal. 1 kamikaze Audis előz, refifel villog szemből, hogy meneküljön mindenki, mert ő éppen előz. Akkor is voltak ilyenek (2005)
Dabasnál 1 bal hátsókerék defektet kapott. Helyben cserélni kellett.
2023. márc. 9. 12:45
Kapcsolódó kérdések: