Milyen autót vennétek 600-700e forint körüli összegért első autónak friss jogsival, nő kezébe?
Egyáltalán nem értek hozzá, és épp csinálom a jogsit, szóval elkezdtem nézegetni a hirdetéseket, de tanácstalan vagyok.
Örülnék, ha keveset fogyasztana (de ki nem?). Annyi autó van mint égen a csillag. Lehető legjobb állapotban legyen, és ne 100-200ezres műszaki kiadással induljon lehetőleg.
Vásárlás után, hacsak nem ismered az előéletét, akkor mindenképp egy szervizzel kell indítanod, vagyis célszerű: vezérlés, olaj és szűrők, fékbetétek, esetleg féktárcsak, ha szükséges, (lengéscsillapító talán). Ez pedig kerülhet akár 100 ezerbe is, ezzel nem árt kalkulálni, plusz az átírás költsége.
Amúgy Toyota Yaris egy jó autó. Kis méretű, és ennyiért talán már van jó állapotú
Nissan Almera, főleg a ferdehátú. Talán picit olcsóbb is, mint 600 ezer Ft.
Opel Corsa C is van ennyiért már jobb darab 1,2-1,4 benzines.
Nagyobb méretű autókat nem mernék ajánlani. Első autónak nem túl célszerű, meg a nők is inkább eleve sokszor a kisebbeket keresik.
#1 vagyok.
Közben eszembe jutott még a 4-es Golf, 700-ért már elég jót lehet kapni. Az 1,6 benzines a jobb benzinmotor ehhez a karosszériához, de ha nem gond a lomhább tempó kezdőként, akkor az 1,4 sem rossz.
VW Polo IV is van már bőven ennyiért, ebbe viszont jó az 1,4, hiszen kisebb és könnyebb a karosszéria.
Renault Clio asszem a 2-es széria (amelyil a Thalia ferdehátú “változata” kb.) bár nem tudom mennyire jellemzőek rá a francia nyűgök, mondanak róluk vegyes dolgokat. Sokan szeretik, sokan nem.
Peugeot 206 az 1,4 benzines motorral nem rossz, ez még formára is tetszetős, igazi női autó, bár nekem férfiként is tetszik és használnám szívesen. Ennek is vannak francia nyűgjei, de nem olyan sok a fenntartása.
Ford Fiesta is jó autó, esetleg az MK2-es Ford Focus. Talán ferdehátú a célszerű kezdő sofőrnek.
Suzuki Ignisből 700-ért egész jót ki lehet fogni, bár biztonság szempontjából kezdő sofőrnek nem feltétlen a legjobb választás.
Honda Jazz egy nagyon megbízható, nagyon alacsony fenntartású praktikus kis autó, de 700-ért talán még nem nagyon fogsz ki jó darabot.
A harmadik generációs Nissan Micra szintén jó forma, arról sem nagyon hallottam még olyan túl nagy bajokat.
Szia!
Nagyon köszi a válaszodat! A Peugeot206 tényleg nagyon klassz, eddig pont erre esett a választásom, de kicsit el is szégyelltem magam, hogy a külseje alapján..
Honda Jazz tényleg nincs ennyiért töréstesztek alapján ezt választottam volna, legalábbis amit összeolvastam eddig.
Ha friss a műszakija az autónak, akkor is lehetséges, hogy 100e a kezdeti szerviz?
Mert ez alapján akkor a következők lesznek: 100e adminisztrációs díj (kb.), 100e szervizdíj, és 100e biztosítás?
Friss műszakihoz nem biztos, hogy cserélni kellett ezt-azt. Igazából, ha tudja igazolni, hogy nemrég cserélt benne valamit, akkor azt ne cseréld, de vidd el egy szerelőhöz, ha van olyan, akit ismersz, vagy tudod, hogy megbízható, akkor oda, és ő látni fogja, hogy kell-e cserélni ezt meg azt, vagy jó az még. A Jazz-nél azt szokták mondani, hogy még vezérlést se muszáj cserélni, mert 400 ezer km alatt nem szokott baj lenni vele, de valamelyik típusnál kimondottan érdemes.
Egy átírás egyébként ha nem túl nagy teljesítményű, nem nagy a motorja és nem annyira új, akkor olyan 50-60 ezer körül van, legyen 70.
Kötelezőt én nem a te nevedre kötném és az autót sem a tiedre, hanem inkább szülő nevére. Nem tudom hány éves vagy, de ha fiatal vagy, akkor friss jogsi és életkor miatt is bőven 100 fölött lesz sztem az éves kötelező.
Köszi nagyon! Közben egyesével nézegetem az autókat, amiket ajánlottál, tetszenek.
Autókereskedésben szeretnék vásárolni, itt vélhetően átnézik az autókat, a hasznaltauto.hu-n sokáig ott van, hogy friss műszakival adják, vagy 2022-ig érvényes.
Más nevére sajnos nem tudom, csak az én nevemre. 29 éves vagyok. Hogyan lehet más nevére kötni a biztosítást? Ezt nem teljesen értem.
Csináltam próbaszámítást egy 2001-es autóval, valóban 140.000 körül lesz így a biztosítás. Más nevére sajnos biztosan nem tudom kötni, nem igazán vannak rokonaim, akik vezetnek. Havidíjas esetben havi 14.000 de kipiáltam az assistance-ot és a balesetbiztosítást is.
Hát, jó tudni, de így azért belefér. Mennyi idő után kezd ez csökkenni?
"Csináltam próbaszámítást egy 2001-es autóval, valóban 140.000 körül lesz így a biztosítás."
Fiatal és budapesti, jól tévedek?
Jogsi dátum nem számít, az extraként bepipált dolgok annál inkább.
140-150 kicsit így is soknak tűnik nekem. 17/18 éves budapesti talán?
netrisk.hu, vagy biztoshely.hu, ezeket a kalkuláló oldalakat ismerem.
Kötelezőre a minimumot kell fizetni, és évente újraszámolni. Semmiféle kedvezményt nem kapsz, ha maradsz.
#6 Az autókereskedés nem garancia semmire. Ott is vannak gazemberek, akik lelkiismeret furdalás nélkül rádumálnak valami roncsra.
A műszakival ugyanez a helyzet. Némi kenőpénzért bármely bontószökevény kaphat műszakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!