Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális ha az alábbi esetben...

Normális ha az alábbi esetben le fulladok?

Figyelt kérdés

Menet közben 2-esben 10km/h óra alá lassulok ha nem váltok 1 esbe a kocsibol hirtelen kifogy az erő és leáll.

Ugyanez ha 3-masban lassulok 10-15km/h köré

Megyek emelkedőn kettesben 30km/h körül majd 3-mas helyett véletlenül 5-ösbe kapcsolók itt is instant fulladás és vissza gurulás.

Az autó egy 2003mas ford focus kombi 1.8 tdci motor.

Nem értek a témához friss jogsis vagyok és első kocsim. Ezek normális dolgok vagy a kocsi problémás?

2023. márc. 9. 08:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne töketlenkedj.

Ne engedd 1500 fordulat alá, vagy ha már érződik hogy rángat , nem húz .

Kapcsolj vissza és miért gurulsz vissza???

A fék azért van hogy megállítsd.

2023. márc. 9. 08:23
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
Ha már dadog és fulladni fog már akkor taposd be a kuplungot, és egy gang vissza. Ha emelkedőn vagy meg nyugodtan forogjon inkább.
2023. márc. 9. 08:25
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Nagyon korán felváltasz. Ennyi. Ezt igazán elmondhatták volna mikor tanultál vezetni. Nem atomfizika
2023. márc. 9. 08:32
 4/15 A kérdező kommentje:

Aha szóval én vagyok akkor az idióta:D

Most vettem a kocsit és féltem hogy baja van.

Benzines ford fiestan tanultam annál nem volt probléma ha 2v3 masban nagyon le lassultam nem fulladt le:D furcsáltam azért kérdezem

2023. márc. 9. 08:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehető legrosszabb amit tehetsz a motorral, hogy alacsony fordulaton padlózod. Seperc alatt tönkre fog menni a motor. Picit erőlködik, akkor válts vissza egyet. És tanuld meg használni a váltót, mi az hogy nem tudod melyik sebesség hol van?! Vetted a jogsit? Havonta egyszer történik akkor azt mondom ok, de itt nem erről van szó... Visszagurulni meg hogy? Féket luxusnak találták ki? Gyakorolj sík terepen.
2023. márc. 9. 08:35
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor azért felvetődik bennem pár kérdés a vezetés oktatással kapcsolatban...
2023. márc. 9. 08:37
 7/15 anonim ***** válasza:

Persze, hogy kifogy az erő és leáll, ha 1 fokozattal magasabban kínzod, ahelyett, hogy kinyomnád időben a kuplungot és visszaváltanál vagy megállnál.

Alapból emelkedőn minek kapcsolsz 3-asba?

És mi az, hogy "véletlenül" 5-ösbe váltasz?

Istenem...

2023. márc. 9. 09:21
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye tudod hogy az alacsony fordulaton való erőlködés hosszú távon kinyírja a motort? Ezt nem mondta el az oktató? Emelkedőn végképp nem szabad korán felváltani
2023. márc. 9. 09:24
 9/15 anonim ***** válasza:

Egy ilyen diesel focusnak szerintem simán el kéne indulnia kettesben is (sík úton).

Persze rosszul is vezetsz, ez kétségtelen. Nyugodtan pörgesd kicsit jobban, emelkedőn magasabb fordulatszámon válts fel, mint sík terepen tennéd.

2023. márc. 9. 12:28
 10/15 A kérdező kommentje:

1 hónapja lett jogsim azóta most vezetem először mert kocsit csak most tudtam venni.

7# full sötétbe mentem és nem láttom ilyenkor a váltott és véletlenül 5-be toltam:D

2023. márc. 10. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!