Krosszmotorral képes lehet egy nem kezdő motoros egy rendőr személygépkocsi elől elmenekülni, olyan esetben amikor mind a két jármű közúton (például egy városban) tartózkodik? Tegyük fel 5km-erre van az üldözés kezdetétől a legközelebbi erdő.
Úgyis lesznek akik írnak ilyen mérges válaszokat, hogy na mer mé kérdezel ilyet, meg, hogy "de majd ha elkapnak akkor megb*sznak 20 millióra", igen tudom de nem ez a kérdés, úgyhogy légyszi ne is írd le, köszi.
Olyan íjron lehetőleg aki valami ilyesmit tapasztalt már, volt része üldözésben, vagy krosszmotorozik/zott.
" a krossz motorokon nincs rendszám mert alapból nem is vehetnének részt a közúti közlekedésben."
Nem tudtam hogy valódi versenygépre gondolsz. Én úgy értettem hogy krosszmotor jellegű közúti motor.
"#7 es válaszolótól hagy kérdezzem már meg"
Elég kitartóak, és aki csak él és mozog a környéken be szokott kapcsolódni az üldözésbe, egymással folyamatos rádiókommunikációt tartva. Gondolj csak a nemrég történ buszos üldözésre, ahol négy megyén keresztül üldözték a buszt!
Elvben nem lökheti fel, de ugye ő is "hibázhat" üldözés közben.
"szabad nekik megkoccolni a motorost?"
Neked szabad krosszmotorral közútön közlekedni?
A bűnözőknek nincsenek jogaik.
Ha ismered a helyet akkor simán meglépsz.
Amúgy nem szabad nekik lekoccolni egy menekülő motorost, ez nem amerika.
Kicsit off lesz, story time.
Unokatestvérem rendőr, direkt nem írom hogy hol. Bejelentés érkezett hozzájuk, hogy motorosok X helyen már jó ideje egykerekeznek, gumit égetnek, stb… Kimentek megnézni, supermotos srácok voltak 3-an, rendszámok nélkül. Amint meglátták a rendőrautót menekülőre fogták. Jött egy 10 perces városi üldözés, 3 rendőrautó a 3 motoros után, a srácok még kacérkodtak is, jó volt a helyismeretük, tudták hogy el tudják hagyni a rendőrautókat. Csak arra nem számítottak, hogy 2 rendőrmotor is bekapcsolódik a mókába, amikor ezt látták el is engedték a menekülést és megálltak. A 3-ból 1-nek volt jogosítványa, a másik 2-nek még a motorja sem volt bejelentve, eleve nem is volt rendszámuk soha az országban. Lengyelből hozott motorok voltak. Gyorsított eljárásban nem is emlékszem már mit kaptak.
Ha nincsenek a motoros rendőrök akkor az egész egy jó móka lett volna nekik. Így viszont drága tanulópénz lett és tapasztalat. Fürgék a supermotok, de egy motoros rendőrrel még ők is nehezen veszik fel a versenyt. Szerintem cross motorral is addig tudsz menekülni, amíg ugyan így egy páros motoros rendőr nem csatlakozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!