Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ideiglenesen forgalomból...

Ideiglenesen forgalomból kivont autó azonnal elhozható kereskedésből?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy autót,és úgy van hirdetve hogy azonnal elvihető.Lekérdeztem a rendszámot ügyfélkapun,és azt írja,hogy kérelemre ideiglenesen kivonva.Azt tudom,hogy a kereskedők kiszokták vonatni,hogy ne kelljen fizetni amíg áll náluk az autó.Hogy működik a forgalomba visszahelyezés?A kereskedő intézi azt?vagy nekem kell?ettől még elvihető azonnal?egyáltalán egy komplett vételt leírna nekem valaki ebben a helyzetben?

2023. márc. 2. 21:07
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
9-es,a leírásban a használtautón ott van a felsorolások között,hogy azonnal elvihető
2023. márc. 3. 01:34
 12/22 anonim ***** válasza:
#11 És felhívtad a kereskedőt, hogy mit ért ez alatt? Persze, azonnal elvihető, de nem úgy, hogy beindítod és azt vezeted. Ha forgalomból ki van vonva, úgy vihető el azonnal, hogy helyben felrakod egy trélerre.
2023. márc. 3. 01:54
 13/22 anonim ***** válasza:
A neten az ügyfélkapun keresztül pár perc alatt visszahelyezhető a forgalomba, még magánszemélyként is.
2023. márc. 3. 05:09
 14/22 anonim ***** válasza:

Aki nem tudja megengedni magának, hogy elmenjen érte pár nap múlva, az az autót sem engedheti meg magának.

Egyébként pedig bevállalod a rizikót, papíroztok, és elhozod, másnap átíratod.

Elméletileg az átíratással kerül forgalomba automatikusan, de ugye az adásvételin perc pontossággal a tulajdonjog átruházás rajta van. Lebukás esélye szinte nulla, ha megállítanak, kidumálod, hogy a kereskedőtől jössz, ott a papír.

2023. márc. 3. 07:42
 15/22 A kérdező kommentje:

Aki nem tudja megengedni magának, hogy elmenjen érte pár nap múlva, az az autót sem engedheti meg magának.

ennél nagyobb h*lyeséget sem hallottam még. azért,mert nem szeretnék 2x megtenni egy hosszabb utat,és 2x szabadnapot kivenni,akkor már meg sem engedhetem az autót?jol van ebben a logika?…

2023. márc. 3. 08:47
 16/22 anonim ***** válasza:

Pedig ez bevett rutinmódszer a kereskedőknél. Kivonatják, elmész, megnézed, ha kell kifizeted, a kereskedő elviszi eredetvizsgára, és úgy adja át neked, hogy már el van minden intézve.

A leírásból feltételezem, akkor hétfőtől-péntekig dolgozol, ha emiatt szabadnapot kell kivenni. A használt autó kereskedések általában szombat délelőtt is nyitva vannak 9-12 óra között. Az nem megoldható, hogy szombaton kifizeted, a kereskedés elintézi a dolgait mondjuk hétfőn, te meg következő szombaton elhozod? Nem lehet megbeszélni a kereskedővel?

Egyáltalán valami ritka típusról van szó, hogy megéri érte messze elmenni, mert nincs közelebb ugyanolyan autó?

2023. márc. 3. 09:07
 17/22 anonim ***** válasza:
#15: Hát pedig így van. A vezérlést meg az olajat is majd fél év múlva cserélnéd, amikor lesz rá pénz, ugye?
2023. márc. 3. 09:39
 18/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget,felhívtam,és mondta hogy ideiglenesen kivont autókat àrulnak,és ha valakinek kell,îgy is el tudja vinni,de igény esetén intézik a papírokat is?ez az îgy is el tudja vinni mit jelenthet szerintetek?
2023. márc. 3. 10:11
 19/22 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azt, hogy tudtok írni adásvételit, és azzal tudod igazolni hogy épp most vetted és tőle hozod el.

Biztosítást köss rá.

2023. márc. 3. 10:43
 20/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ,majd személyesen jobban utána járok. mielőtt valaki leírná,hogy miért nem kérdeztem meg a kereskedőt a telefonban arról,hogy mit jelent az,hogy így is elvihető,azért mert elég bunkó volt a telefonban. és nem hiszem hogy azért,mert hülyeségeket kérdeztem volna. megkérdeztem,hogy meg e van még az autó,és mikor lehetne megnézni,és akkor el lehetne e hozni a vételár kifizetése utàn,és eléggé nehezére esett vàlaszolni.
2023. márc. 3. 10:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!