Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi baja lehet a féknek?

Mi baja lehet a féknek?

Figyelt kérdés

Hali!

Egx régi Fiat Pandáról lenne szó. Most volt másfél hónapja műszakin. Lett cserélve fék betét és a féktárcsák fel lettek szabályozva. Műszaki előtt nem tapasztaltam hibát. Mióta vissza kaptam, olyat kezdett el csinálni hogy amikor rá lépek a fékre hallok egy koppanó, roppanó hangot, és a pedalon is érzem. Mintha igazodna valami. Hidegen még nem is... Inkább pár kilométer után kezdi el, és mikor meleg már fékezés közbe nyikorogó hangja is van. Az lesz nézve, de azért érdekel mire számítsak.

2023. márc. 1. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

"féktárcsák fel lettek szabályozva"

Ez.

2023. márc. 1. 14:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Arra az autóra egy féktárcsa 10 ezer forint. Minek szabályoztatni?
2023. márc. 1. 14:55
 3/6 anonim ***** válasza:

1. Fellehet szabályozni és annak jónak kell lenni.

Inkább valami fel van lazulva vagy elkopva és lötyög , igazodik olyankor.

2023. márc. 1. 14:56
 4/6 anonim ***** válasza:
#3 Ezeket a tárcsákat már nem lehet szabályoztatni. Nem elég vastagok hozzá. Ha már akkora válla van, hogy szabályoztatni kell, akkor túl vékony a kopófelület. Ha megmérnénk, 100% hogy a minimum vastagság alatt van.
2023. márc. 1. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:

A felszabályoztatást én se értem ilyen olcsóbb utcai autóknál.

Felszabályozás nekem 8 ezerért vállalták volna.

12-ért vettem TRW tárcsát.

2023. márc. 1. 17:49
 6/6 krwkco ***** válasza:
Azt tippelném, hogy valami akad, vagy (ahogy 3-as írta) lötyög a fékpedál környékén. Hajolj közel és kézzel mozgasd meg. Vagy kérj meg valakit, hogy nyomja le, miközben nézed és hallgatod az utastérből. Ha semmi, akkor a motortér felől.
2023. márc. 1. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!