Valakinek lenne valami ötlete? (Autós probléma)
Van egy 92-es Marutim. Egy ideje a következőt csinálja: hidegen gyönyörűen elindul (bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy első induláskor rohadtul füstöl úgy 1-2 percig), nagyon szépen megy egy ideig, aztán kb. 10 km megtétele után elkezd rángatni, aztán leáll. Ezután elindul a motor, de mindegy, mennyi gázt adok (szivató tökig rajta), újra leáll. Ha kicsit várok vele, akkor valamennyire felpörög a motor, de utána ugyanúgy leáll.
Legutóbb úgy tudtam lelket verni bele menet közben, hogy a motortérben lévő benzinszűrőt fecskendővel feltöltöttem, és amíg abban volt benzin, addig elment.
Ha lehűl, a probléma nem jelentkezik, aztán a fentiek megtétele után újra visszajön.
Már mindent végigcseréltem rajta (szűrők, gyertyák, pumpa, karburátor), és már kifogytam az ötletekből.
Örülnék, ha valaki tudna valami tanácsot adni :)
Benzinpumpát érdemes megnézni, hogy a membrán ép -e.
Üzemanyag probléma lesz valószínűleg. Ejtő tartályt rá, ha megszűnik a gond akkor egyértelmű lesz ;)
A benzinpumpa működő kocsiról lett leszedve és kipróbálva, ugyanaz a probléma visszajött azzal is, de köszönöm a tippet.
Hogy érted, hogy ejtő tartályt?
Ha végképp nem jutsz vele dűlőre, (1-2 hét) írjál Rám privátban, és megadom a telefonszámom és megbeszéljük.
Ejtő tartály az, h fellógatod magasabbra mint a karbi, beledugsz egy 6mm belső átmérőjű csövet, megszívod és rádugod a karbira. Ha így nem fogy el az üzemanyag, akkor a tank-karbi között lesz a probléma.
"első induláskor rohadtul füstöl úgy 1-2 percig"
szelepszár szimering miatt, bár ettől még simán megy az autó.
Ez még rohadt egyszerű technológia, de attól még lehet baja és ugye van is.
Tuti, hogy valahol az üzemanyag "betáplásás"-nál van gond.
Egy időben csinálta azt, hogy nagy szivatóval elindult, aztán visszatolva elpötyögött, de ahogy adtam rá gázt, leállt.
Ami még érdekes, hogy amikor rángatott, akkor úgy is leállt, hogy kinyomtam a kuplungot. De ha le akart állni és visszatettem, akkor nem állt le rögtön, hanem még rángatott egy kicsit.
fúúú ilyenkor áldom az eget, hogy dízel autóm van :D
Ez tuti valamilyen üzemanyag vagy keverékképzési hiba valahol....
Az első szűrőnek áttetsző a csöve, azon látni, hogy „köpködve” jut bele a benzin, magában a szűrőben pedig alig van. Áttettem egy másik Marutira csővel együtt, az üresről pár indítás alatt fullra tölti, de még a cső is tele van, nem látszik a köpködés.
Másik dolog; elmentem vele tankolni, és elég rendesen folyt ki alul a benzin (kb. mintha slaggal locsolta volna valaki a lökhárítót belülről, mivel azon csöpögött végig), ha kisebb erővel tankoltam, akkor abbamaradt. Itthon megnéztem, de nem láttam sehol, ahol folyhatott volna. A tank teljesen újonnan lett kb. egy éve feltéve, szóval kétlem, hogy az lenne lyukas.
Esetleg a kettő összefügghet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!