Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valakinek lenne valami ötlete?...

Valakinek lenne valami ötlete? (Autós probléma)

Figyelt kérdés

Van egy 92-es Marutim. Egy ideje a következőt csinálja: hidegen gyönyörűen elindul (bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy első induláskor rohadtul füstöl úgy 1-2 percig), nagyon szépen megy egy ideig, aztán kb. 10 km megtétele után elkezd rángatni, aztán leáll. Ezután elindul a motor, de mindegy, mennyi gázt adok (szivató tökig rajta), újra leáll. Ha kicsit várok vele, akkor valamennyire felpörög a motor, de utána ugyanúgy leáll.

Legutóbb úgy tudtam lelket verni bele menet közben, hogy a motortérben lévő benzinszűrőt fecskendővel feltöltöttem, és amíg abban volt benzin, addig elment.

Ha lehűl, a probléma nem jelentkezik, aztán a fentiek megtétele után újra visszajön.

Már mindent végigcseréltem rajta (szűrők, gyertyák, pumpa, karburátor), és már kifogytam az ötletekből.

Örülnék, ha valaki tudna valami tanácsot adni :)

2023. febr. 22. 19:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Benzinpumpát érdemes megnézni, hogy a membrán ép -e.

Üzemanyag probléma lesz valószínűleg. Ejtő tartályt rá, ha megszűnik a gond akkor egyértelmű lesz ;)

2023. febr. 22. 19:38
 2/19 A kérdező kommentje:

A benzinpumpa működő kocsiról lett leszedve és kipróbálva, ugyanaz a probléma visszajött azzal is, de köszönöm a tippet.

Hogy érted, hogy ejtő tartályt?

2023. febr. 22. 19:44
 3/19 A kérdező kommentje:
Ja, és a membránt is megnéztem, szép volt, nem szakadt.
2023. febr. 22. 19:45
 4/19 anonim ***** válasza:

Ha végképp nem jutsz vele dűlőre, (1-2 hét) írjál Rám privátban, és megadom a telefonszámom és megbeszéljük.

Ejtő tartály az, h fellógatod magasabbra mint a karbi, beledugsz egy 6mm belső átmérőjű csövet, megszívod és rádugod a karbira. Ha így nem fogy el az üzemanyag, akkor a tank-karbi között lesz a probléma.

2023. febr. 22. 20:07
 5/19 anonim ***** válasza:

"első induláskor rohadtul füstöl úgy 1-2 percig"

szelepszár szimering miatt, bár ettől még simán megy az autó.

Ez még rohadt egyszerű technológia, de attól még lehet baja és ugye van is.

Tuti, hogy valahol az üzemanyag "betáplásás"-nál van gond.

2023. febr. 22. 20:23
 6/19 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! Mindenképp jelzek, mire jutottam.
2023. febr. 22. 20:29
 7/19 anonim ***** válasza:
visszatolt szivatóval sem indul?
2023. febr. 23. 18:45
 8/19 A kérdező kommentje:

Egy időben csinálta azt, hogy nagy szivatóval elindult, aztán visszatolva elpötyögött, de ahogy adtam rá gázt, leállt.

Ami még érdekes, hogy amikor rángatott, akkor úgy is leállt, hogy kinyomtam a kuplungot. De ha le akart állni és visszatettem, akkor nem állt le rögtön, hanem még rángatott egy kicsit.

2023. febr. 23. 20:23
 9/19 anonim ***** válasza:

fúúú ilyenkor áldom az eget, hogy dízel autóm van :D

Ez tuti valamilyen üzemanyag vagy keverékképzési hiba valahol....

2023. febr. 23. 20:49
 10/19 A kérdező kommentje:

Az első szűrőnek áttetsző a csöve, azon látni, hogy „köpködve” jut bele a benzin, magában a szűrőben pedig alig van. Áttettem egy másik Marutira csővel együtt, az üresről pár indítás alatt fullra tölti, de még a cső is tele van, nem látszik a köpködés.

Másik dolog; elmentem vele tankolni, és elég rendesen folyt ki alul a benzin (kb. mintha slaggal locsolta volna valaki a lökhárítót belülről, mivel azon csöpögött végig), ha kisebb erővel tankoltam, akkor abbamaradt. Itthon megnéztem, de nem láttam sehol, ahol folyhatott volna. A tank teljesen újonnan lett kb. egy éve feltéve, szóval kétlem, hogy az lenne lyukas.

Esetleg a kettő összefügghet?

2023. febr. 28. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!