Miért van a jobbra kis ívben haladónak abszolút elsőbbsége és így mi értelme a jobbkéz szabálynak?
Ebben a helyzetben SENKI nem jön jobbról mégis a végére az elsőböl lesz az utolsó:F
#13 "kereszteződésnél fék készenlétbe be nézzek jobb oldalra(csak ide)"
Na és most vált nyilvánvalóvá, hogy a problémád a kretén oktatóknak köszönhető. Nincs ilyen, hogy "csak ide". Még ha a KRESZ szerint csak jobbra kell elsőbbséget adni, akkor is el kell nézni minden irányba. Egyszerűbb példával szemléltetve: ha át akarok kelni gyalog egy egyirányú utcán, ahol a haladási irány nekem jobbról balra van, akkor ELVILEG csak jobbra kéne elnéznem, de attól még balra is fogok, mert f*szok mindig vannak és soha nem lehet tudni. A példára visszatérve, neked felelősséged elkerülni a balesetet. Ha nem nézel el balra és balesetezel egy szabálytalan f*sszal, az a te felelősséged is.
Nem kell a szabályokat külön venni, hanem együttesen kell nézni és alkalmazni.
Neked itt akkor lenne elsőbbséged ha mind 3 autó egyenesen megy.
De így a kanyarodás szabályát is figyelembe kell venni.
Rohadt egyszerű pedig:
- Ha jobbról jön valaki, akkor elsőbbséget adsz neki.
- Ha balra kanyarodsz, akkor a szemből jövőnek is elsőbbséget adsz.
Ennyi az egész.
"mivel az én jobbomrol nem jön senki ezért mondjuk mehetnék én elsőnek:D logikátlanak tartom, hogy a kanyarodás szabály ilyenkor erősebb"
Nem erősebb a kanyarodási szabály, hanem mindkettő egyszerre érvényes.
Tegyük fel, hogy balra kanyarodsz, szemből jönnek és más irányból nem érkezik senki. Így a másiknak van elsőbbsége, igaz?
De ha felbukkan balról egy autó, akkor a te logikád alapján hirtelen megfordulna az elsőbbség.
Az szerinted logikus lenne, hogy egy harmadik fél ottléte döntené el a kettőtök közötti elsőbbséget?
"- Ha balra kanyarodsz, akkor a szemből jövőnek is elsőbbséget adsz."
Na de ez sem mindig igaz:D mert ha van egy balról jövő aki mondjuk egyenesen megy onanstol kezdve már jobbkéz szabály van és én megyek elsőnek hiába balra kanyarodok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!