Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz otthon beépíten...

Mennyire nehéz otthon beépíteni egy fejegységet autóba?

Figyelt kérdés

Most fogom megvenni az első autómat, és sokat gondolkoztam azon hogy szeretnék bele egy androidos fejegységet. Néztem neten videókat a beszerelésről, de így őszintén szólva nem tudom belevágnék-e otthon. Tegyük fel hogy a Media Marktban vennék egy sony fejegységet (csak hogy egy példával éljek), és otthon szeretném beépíteni. Mire figyeljek oda? Előfordulhat hogy kell vennem külön valami átalakítót is a kábelekbez? Kell forrasztani? Stb.

Vagy kérjek meg inkább szakembert erre? Foglalkozik-e ilyenek beépítésével valaki, és ha igen milyen áron?

2023. febr. 12. 23:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szabvány fejegységet szabvány helyre hamar megvan.

Din csatlakozós mind, a +5V és a +12V-tal néha trükköznek, fel kell őket cserélni akkor.

De amikor egy m2-nyi panel tartozik a fejegységhez, azt ne kérdezd....

Bele se vágnék.

2023. febr. 13. 07:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Kell venni egy beépítőkeretet ami az autódba való. 1 DIN-es vagy 2 DIN-es van belőle (Androidos nagyobb kijelzős fejegységek 2DIN-esek).

Átalakítókat javarészt adnak magához a fejegységhez. Nagyon egyszerű feladat, pár csatlakozó az egész. Tulajdonképpen lehetetlen elrontani, mert nem tudsz semmit rossz helyre bedugni.

2023. febr. 13. 08:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Autótípusa válogatja mennyire nehéz. VW csoportosaknál általában sima ISO csatis, és a rádiohely is szabvány méret, esetleg az antennának kell egy átalakító,meg típusspecifikus takarókeret kellhet. De ha sima szögletes a hely akkor még az se.

De pl exem Chevrolett Aveo-jába kisebb szívás volt berakni a 2DIN-est, full beépítőszett kell hozzá, és mint a kabelköteghez mint pedig az antennához átalakító.

2023. febr. 13. 08:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Autótól függ. Én raktam sokfélébe eddig (amim volt abba mindig vettem újat), a legtöbbnél egyszerű volt ahogy írták eddig, de volt egy ősrégi Fordom (Scorpio) amibe egy akkora szívás volt berakni hogy hihetetlen, mert már akkor sem a gyári volt benne amikor hozzám került, és aki azt berakta az szétbarmolt mindent. Azt nem tudtam megoldani, elvittem egy autóhifis emberhez, de nem ártottam semmit azzal hogy megpróbáltam :)
2023. febr. 13. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!