Mennyire nehéz otthon beépíteni egy fejegységet autóba?
Most fogom megvenni az első autómat, és sokat gondolkoztam azon hogy szeretnék bele egy androidos fejegységet. Néztem neten videókat a beszerelésről, de így őszintén szólva nem tudom belevágnék-e otthon. Tegyük fel hogy a Media Marktban vennék egy sony fejegységet (csak hogy egy példával éljek), és otthon szeretném beépíteni. Mire figyeljek oda? Előfordulhat hogy kell vennem külön valami átalakítót is a kábelekbez? Kell forrasztani? Stb.
Vagy kérjek meg inkább szakembert erre? Foglalkozik-e ilyenek beépítésével valaki, és ha igen milyen áron?
Szabvány fejegységet szabvány helyre hamar megvan.
Din csatlakozós mind, a +5V és a +12V-tal néha trükköznek, fel kell őket cserélni akkor.
De amikor egy m2-nyi panel tartozik a fejegységhez, azt ne kérdezd....
Bele se vágnék.
Kell venni egy beépítőkeretet ami az autódba való. 1 DIN-es vagy 2 DIN-es van belőle (Androidos nagyobb kijelzős fejegységek 2DIN-esek).
Átalakítókat javarészt adnak magához a fejegységhez. Nagyon egyszerű feladat, pár csatlakozó az egész. Tulajdonképpen lehetetlen elrontani, mert nem tudsz semmit rossz helyre bedugni.
Autótípusa válogatja mennyire nehéz. VW csoportosaknál általában sima ISO csatis, és a rádiohely is szabvány méret, esetleg az antennának kell egy átalakító,meg típusspecifikus takarókeret kellhet. De ha sima szögletes a hely akkor még az se.
De pl exem Chevrolett Aveo-jába kisebb szívás volt berakni a 2DIN-est, full beépítőszett kell hozzá, és mint a kabelköteghez mint pedig az antennához átalakító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!