Egy kis lejtőn ha csak sebességben hagyom az autót, akkor van esély hogy elgurul?
Figyelt kérdés
Több napra itt akarom hagyni az autót, egy nagyon minimális lejtő van itt és nem akarom, hogy befagyjon a kézifék.2023. febr. 9. 12:32
11/33 anonim válasza:
Mert a bowdencsere leoldja a fékdobra fagyott fékpofát? :D
12/33 A kérdező kommentje:
Nemrég cseréltettem kézifék bovdent mert rá is ragadt néha, mostmár a ragadástól nem félek, csak a ráfagyástól, mert akkor nem tudom használni az autót és anélkül elég nagy bajban lennék. Amúgy kézifék kötél 8200 ft volt, munkadíj 12.000 ft szóval az a pár ezer ft az 20 ezer ft. Ez csak az egyik oldal, nem mindkettő.
2023. febr. 9. 13:59
13/33 anonim válasza:
Láncos motornál a feszülés a lánc megnyúlásához vezethet. Nem véletlenül azt tanítják, hogy a kéziféket be kell húzni, hiszen erre való. Az álló helyzetben való kerékforgatást is kerüld, mert naponta megcsinálod ezt, egy év múlva szét lesz menve a gumi. Azt sem véletlenül úgy tanítják.
14/33 A kérdező kommentje:
#13 Max. szar konstrukcióknál.
2023. febr. 9. 14:13
15/33 anonim válasza:
Ja, tudom, azoknál máshogy működik a fizika... De amúgy bármi jöhet, a sebességben hagyás nem megoldás. Valaki nekikoccan és meglöki és gurul amerre tud. Akkor az lesz a bajod, hogy félmilliós károd lesz.
16/33 anonim válasza:
Mi a bánattól fagyna be a dobfékes kezifék? Mitől fagyna hozzá a pofa a fémhez?
Ha csak előtte nem mentél 30 centis tóban pár km-ert akkor ennek semmi esélye.
Inkább össze szoktak rohadni ha több hónapot áll az autó...
17/33 A kérdező kommentje:
#16 Nem tudom, még nem fagyott be soha nekem, de félek tőle mert kell az autó. Nemrég volt olyan, hogy összeragadt, lekellett venni mind a kettő dobot, megmozgatni és újra összerakni, azóta volt szerelőnél volt a kézifék bovden csere, minden ellenőrzés, de nem bízom benne, ha megint összeragad, nem olyan szerencsés helyen lesz mint a múltkor, és lejtőn dobot leszedni, kereket levenni... Remélem nem gurul el...
2023. febr. 9. 14:33
18/33 A kérdező kommentje:
#15 Ha nekimegy valaki akkor az miért az én hibám? Biztosítás mire van?
2023. febr. 9. 14:39
19/33 A kérdező kommentje:
Amúgy ahogy mentem el a többi autó mellett, láttam olyat aki ugyanígy nem húzta be a kéziféket, csak sebességbe rakta, akkor mégsem csak az én hülyeségem.
2023. febr. 9. 14:41
20/33 anonim válasza:
#18: ha nem rögzíted megfelelően az autót, az már a te hibád.
#19: ez a tipikus "ha más kútba ugrik, akkor te is" szitu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!