Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nissan Micra-ból van esély...

Nissan Micra-ból van esély jót találni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Egyik ismerősöm autóvásárlás előtt áll és a Nissan Micra-ra esett a választása. Én próbálom lebeszélni róla, de eléggé hajthatatlan. Nagyjából 1 milliót szánna rá. Lehet annyiból jót kapni? Ahogy néztem a felhozatalt, elég régiek és sok kilométert futottak. Van valami, amit fontos tudni róluk, hogy milyen hibák szoktak lenni, mit kell rajtuk kötelezően cserélni? A Nissanok nem igazán a "kedvenceim", így nem ismerem őket.

Köszönöm előre is :)

2022. aug. 25. 18:01
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Nincs a Nissanokkal semmi baj. Persze öregek, szóval korból adódó hibák lehetnek (elsősorban rozsdásodás), de motorikusan megbízhatóak, a magas futásteljesítmény nem egy negatív dolog. Amúgyis ismerősöm szokta mondogatni, hogy a sok kilométert megélt motor csak arra bizonyíték, hogy nincs vele probléma.

Egy dologra figyelnék: CR motorkódos benzines legyen (1.0, 1.2, 1.4), azok még fix Nissan motorok. A HR-es motorok már közös fejlesztés a franciákkal, a K9K dízel pedig egy az egyben Renault motor. El kell kerülni.

2022. aug. 25. 18:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Áh, köszönöm, ezt jó udni :)
2022. aug. 25. 18:11
 3/8 anonim ***** válasza:
55%
Renaultból minél kevesebb legyen benne, ugyanis az ölte meg a megbízhatóságát. Minél régebbi, annál valószínűbb, hogy az még tényleg Nissan, nem francia fos. Volt 2005-ös Nissanom, soha többet.
2022. aug. 25. 18:53
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :)

2022. aug. 25. 19:00
 5/8 anonim ***** válasza:

A kormánymű típushiba, szervóval együtt az egész kormányművet cserélni kell már ebben a korban.

Mindegyiken. Amin már ki volt cserélve, egy darabig jó lesz (ha nem bontottat raktak bele).

2022. aug. 25. 19:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, szólok majd neki, hogy figyeljen oda. :)

2022. aug. 25. 19:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok Nissan párti, de lehet. Rokonnak már a második Micra-ja van (K12) és nagyon meg van vele elégedve (az elsővel vaddisznót gázolt és gtk lett, azért van neki kettő)
2022. aug. 26. 11:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor van remény :D

2022. aug. 26. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!