Alvázvédelem akkor is érdemes, ha nem vezetek esőben vagy nedves időben?
Ha évtizedekre tervezel az autóddal és amit most újonnan veszel, nálad szeretnéd hogy OT-s veterán legyen, akkor ártani biztos nem fog.
De ma már nem nagyon jellemző, hogy valaki évtizedekig ugyanazt az autót használja.
Kis odafigyeléssel és nem "ridegtartással" a gyári védelem is általában kibír 15-20 évet szerkezeti problémát nélkül.
És gondolom ha menetközben, vagy hazaindulás előtt kezd el esni, akkor addig maradtok míg fel nem szárad az aszfalt, az autóval pedig garázsban parkoltok ott is, ahol nincs.
You have won at life.
Pár éve szerencsére abban a városban kaptam munkát, ahol lakom. Így én sem vagyok rákényszerülve már az autóra. Korábban sajnos nem volt más opció, hóviharban is csak az autó volt.
Így viszont, amikor sóznak, ki nem hozom a kocsit a garázsból. Esőben én is csak akkor ha tényleg nagyon muszáj. Ha mindenképp mennem kell, olyankor veszek egy buszjegyet. De volt már olyan is, mikor nem felhőszakadásszerűen ömlött az eső, hogy 5 km-t gyalogoltam. Néha még jól is esik a mozgás, nem nagy áldozat részemről. Van esernyőm, esőkabátom, vízálló cipőm, nem vagyok se beteg, se öreg. De ehhez persze mindenki másképp áll hozzá. Van olyan ismerősöm, aki ha 200 m-t gyalogolni kell már bele akar halni és el nem tudná képzelni, hogy akár csak két sarokra is ne a négykerekű esernyőt használja.
"És gondolom ha menetközben, vagy hazaindulás előtt kezd el esni..."
7-es vagyok. Én rendszeresen nézem az időjárás előrejelzéseket. Vannak ingyenesen bárki számára elérhető modell produktumok. (Valamennyire ez hobbim is, de ez most nem lényeg.) Ha nyáron pl egyik nap délután jégeső várható a térségemben, de reggel hét ágra süt a nap, akkor se megyek autóval. Mert meg tudom oldani másképp, ahogy írtam.
Ez a menet közben dolog nem hülyeség, de ezeket, ahogy a hetes leírta, elég jól ki tudod zárni az életedből.
Home office, bevásárlás kiszállítással stb, illetve két autó van.
A naggyal csak csavarogni járunk el, ott meg nem csak az autó miatt kell megnézni az időjárást, hanem a program miatt is.
Mindegy, köszi a választ mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!