Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alvázvédelmet érdemes lenne...

Alvázvédelmet érdemes lenne megújítani?

Figyelt kérdés
Opel astra g típusú gépjárműnél lenne, gyárilag van rajta avlázvédelem, érdemes lenne ezt leszedetni és újra felszórni rá, tehát megújítani? 2005 évjáratú a kocsi
2019. jún. 20. 09:58
 1/2 anonim ***** válasza:
14 év alatt valószínűleg az már "lefáradt" róla, szóval igen.
2019. jún. 20. 10:23
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem H Astrám van, szintén 2005-ös. Feltettem ugyan ezt a kérdést a márkaszervizben dolgozó szerelőmnek. Azt válaszolt, hogy mivel szép az alja, makulátlan a gyári PVC bevonat, szerinte felesleges hozzá nyúlni. Hozzáteszem, hogy én az átlagnál jobban vigyázok ebből a szempontból az autómra. Végig garázsban tároltam. Télen a sós, trutyis időben ha nem volt muszáj, nem hoztam ki. Ha még is ki kellett hoznom, utána egyből ment alvázmosásra. Autómosás, vagy eső után a küszöböt, ajtók élét mindig szárazra törlöm. Lengőkarokat, emelési pontokat, kritikus helyeket, minden tavaszi és őszi kerékcsere alkalmával színtelen wax sprayvel átfújtam. Az alvázon lévő összes műanyag dugót pár éve vadonat új gyárira kicseréltem, mert néhányon láttam hogy elkezdett repedezni.

A lényeg, hogy szemrevételezni kéne, milyen állapotban van. Ártani nem ártasz vele, de nem biztos, hogy feltétlenül kell.

2019. jún. 20. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!