Mit kell csinálni, hogy ne nyikorogjon az ékszíj néha?
#3 Pontosan nem tudom hogyan van felfogatva, szóval nem tudom leírni, de a generátor feszíti. Lényegében minden csavart, ami a generátort fogja, fel kell lazítani, ráfeszíteni a szíjra és újra lehúzni a csavarokat.
A klíma szíja viszont lehet, hogy automata feszítős és nem lehet rajta állítani. Nem emlékszem hirtelen fejből. Meg mondjuk nem is igazán írtad, hogy milyen motorról van szó, én 1.3 benzinről beszélek, mert az a leggyakoribb, de mintha abból is lett volna többféle kivitel. Szóval nem nagyon tudok pontosat mondani.
De első körben azt nézd meg, hogy jó-e egyáltalán a szíj. Fogj egy lámpát, pl. telefon vaku vagy ami van, világíts rá a szíjra és nézd meg, hogy a bordák ki vannak-e repedezve, vagy hogy a bordák között fénylik-e. Ha valamelyik fennáll, akkor rossz a szíj.
#4 Találtam egy ilyet. Elvileg 3-5 mm-nek kéne lennie, de ez mit jelent? Hogy kell ezt ellenőrizni?
Nagyon kicsi az esély, hogy fellazult. Felesleges ráhúzással vacakolnod.
Csere előtt nyersz egy kis nyugalmat, ha száraz szappannal megkened. Járó motornál hozzányomod kicsit a felfekvő felülethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!