Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit kell csinálni, hogy ne...

Mit kell csinálni, hogy ne nyikorogjon az ékszíj néha?

Figyelt kérdés
A generátor szíj jó feszes, viszont a másik, ami szerintem a klímát hajtja, az picit lazábbnak tűnik. Néha nedves időben megcsúszik valamelyik egy pár percre. Mit kell csinálni és hogyan, hogy ez megszűnjön? Ignis
2023. febr. 4. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Csere?
2023. febr. 4. 18:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ignisen manuális feszítés van, szóval ha laza, akkor rá kell állítani. Ha az nem segít, akkor már ki van kopva a szíj és cserélni kell.
2023. febr. 4. 18:31
 3/12 A kérdező kommentje:
#2 Tudnál segíteni, hogy melyik csavart kell és merre kell húzni? Köszi
2023. febr. 4. 18:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

#3 Pontosan nem tudom hogyan van felfogatva, szóval nem tudom leírni, de a generátor feszíti. Lényegében minden csavart, ami a generátort fogja, fel kell lazítani, ráfeszíteni a szíjra és újra lehúzni a csavarokat.

A klíma szíja viszont lehet, hogy automata feszítős és nem lehet rajta állítani. Nem emlékszem hirtelen fejből. Meg mondjuk nem is igazán írtad, hogy milyen motorról van szó, én 1.3 benzinről beszélek, mert az a leggyakoribb, de mintha abból is lett volna többféle kivitel. Szóval nem nagyon tudok pontosat mondani.

De első körben azt nézd meg, hogy jó-e egyáltalán a szíj. Fogj egy lámpát, pl. telefon vaku vagy ami van, világíts rá a szíjra és nézd meg, hogy a bordák ki vannak-e repedezve, vagy hogy a bordák között fénylik-e. Ha valamelyik fennáll, akkor rossz a szíj.

2023. febr. 4. 18:56
 5/12 A kérdező kommentje:
#4 Köszönöm szépen. 1.5 benzines.
2023. febr. 4. 18:59
 6/12 A kérdező kommentje:

#4 Találtam egy ilyet. Elvileg 3-5 mm-nek kéne lennie, de ez mit jelent? Hogy kell ezt ellenőrizni?

[link]

2023. febr. 4. 19:11
 7/12 anonim ***** válasza:
51%
Hát inkább ne csinálj semmit , ha ezt se tudod.
2023. febr. 4. 19:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha lehet, akkor feszíteni kell rajta, ha nem, akkor csere (vagy szintén csere, ha az állapota indokolja
2023. febr. 4. 19:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Nagyon kicsi az esély, hogy fellazult. Felesleges ráhúzással vacakolnod.

Csere előtt nyersz egy kis nyugalmat, ha száraz szappannal megkened. Járó motornál hozzányomod kicsit a felfekvő felülethez.

2023. febr. 4. 21:10
 10/12 anonim ***** válasza:
#9 Nem lazul fel, hanem nyúlik a szíj.
2023. febr. 5. 04:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!