Éjszíj csúszásgátló spray-t lehet használni 5*C alatt? Illetve aki használt már ilyet pontosan hogyan kell az ékszíjra fújni?
"a mostani napos 2*C-ba lehet használni?"
Lehet. A flakonnak kell az adott tartományban lenni, hogy a töltőgáz kinyomja az anyagot.
A magyar használati utasítás azt mondja, hogy megkeményíti a megnyúlt szíjat, de a gyártó webhelyén erről nincs szó.
Csak annyi, hogy ápalja a gumit és a felületét némileg ragacsossá teszi.
Általában igaz, hogy ha az ékszíj azért csúszik, mert nincs jól megfeszítve, akkor be kell a feszességet állítani. Ha az autó olyan, hogy nincs feszítő, akkor a megnyúlt szíjat cserélni kell. Ha azért csúszik a szj, mert olajos vagy zsíros lett, akkor a szíjat is és a görgőket is meg kell tisztítani. Erre használható ez a spray is, mert főleg szénhidrogén származékokból áll.
Nem muszáj a motorteret összespray-zni, inkább egy rongyra kell fújni és a szíjat átkenni. És az elérhető görgők szabad felületét is. Aztán megpörgetni a motort és ismételni. Hogy minden szakasz át legyen törölve.
fújtam innen, fújtam onnan, alig fértem a szíjakhoz, de fél nap múlva újra visított.
Szerviz, kicserélték a szíjakat, azóta csend van.
"fújtam innen, fújtam onnan, alig fértem a szíjakhoz, de fél nap múlva újra visított."
Akkor laza volt. Szíjfeszítő nélküli rendszer volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!