Az ilyen elektromos gördeszkaszerűségekre nincs semmilyen szabályozás?
Nem vagyok az ilyen "ticcsák be", meg feljelentgetős hozzáállású ember. De szerintem rohadt veszélyes!
Az utcánkban van egy ilyen 40 év körüli fószer, aki rendszeresen ilyennel jár. Egy deszka, alatta négy kicsi kerék, meg valami elektromos hajtás. Repeszt vele 40-50 km/h-s sebességgel simán. Az autók tempóját tartja vele. Nincs rajta semmilyen jelzőberendezés, se féklámpa, se index.
Nincs semmilyen védelem. Nem lehet mibe kapaszkodni. A vezetőjén nincs semmilyen védőruha. Se bukósisak. A kis kerék miatt egy nagyobb kátyú vagy egy elnézett járdaszegély a nagy sebesség miatt simán lehet életveszélyes.
Ez így teljesen legális? Fura nekem hogy pl a robogókra olyan szigorú szabályozás van, erre ami sokkal veszélyesebbnek tűnik, meg semmilyen...
Tehát korábban időzőjelbe bemásoltad a mondataimat, majd utána ezt írtad:
"És ez téged miért is érdekel?"
Tehát az egyes szám, második személy nem nekem szólt, hanem általánosságban az emberiségnek. A bemásolt mondataim meg csak véletlenül kerültek oda, mert véletlenül nyomtál egy Crtl+V-t és elfelejtetted kitörölni... Utána meg sorozatosan ugyanez történt, mert rosszul gépelsz.
Aham, így már minden világos!
Szerintem valami elektromos gördeszkát látott a kérdező. Ennél pont 40-45 km/h-t írnak:
Ezekre nincs külön szabályozás. Nagy valószínűséggel a használója gyalogosnak minősül, mint a hagyományos gördeszkával. Mint itt előttem linkelték, még a sokkal elterjedtebb e-rollerre sincs szabályozás, csak két minisztérium két különféle állásfoglalása. (Ha lesz szabályozás, akkor szerintem az e-gördeszkát is beleveszik.)
Ez a kérdés nem olyan dolog, ami csak az illető személyt érinti. Ha hibázik, és beesik egy autó elé, annak a sofőrje bárhogy reagálhat. Vagy sehogy, hanem csak simán kivasalja a barmot, ez még a jobb eset. Bár annyira nem jó, mert utána a sofőr esetleg két hónapig a pszichiátrián fog lakni.
De még az is lehet, hogy ijedtében félrekapja a kormányt, és a járdán sétáló családot öli meg. Vagy saját magát, a szállított családjával együtt. Szóval, a gördeszkás mindenképpen ön- és közveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!