Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az alvázvédelem milyen munkafo...

Az alvázvédelem milyen munkafolyamatokból áll?

Figyelt kérdés

Elmentem pár helyre, aztán szó se róla, elég borsos árakat mondtak.

Végül egy barátomnál kötöttem ki, aki mondta, hogy nem kell ezt túlgondolni.

Rá kell állni az aknára, leszedni a rozsdát, majd lekezelni egy tököm tudja milyen anyaggal.

Tényleg csak ennyi lenne?

2023. febr. 1. 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát ez így elég gány munka lenne. Első lépésként (és ami munkaórában/díjban a legtöbbet teszi ki) mindent le kell szerelni a kocsiról. Csöveket, kábelekez, miegyéb. Utána rendesen lekezelni a rozsdát jöhet rá az alvázvédő majd ismét felszerelni mindent.

A fel-le szerelés a rengeteg.

2023. febr. 1. 18:24
 2/9 A kérdező kommentje:

Jah, bocs, ez kimaradt 😁

Tehát ez is benne van.

Köszi a választ.

2023. febr. 1. 18:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Miért? Mennyiért csinálnák? Csak kíváncsi vagyok...

Amúgy rohadt könnyű egy meló, csak pepecs.

2023. febr. 1. 18:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Itt vannak leírva a lépések:

[link]

Az üregvédelmet is érdemes elolvasni, mert anélkül az alvázvédelem nem ér semmit.

2023. febr. 1. 19:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem olcsó, de később lakatoltatni sem az. Én biztos nem állnék neki otthon gányolni, hanem elvinném megbízható, referenciákkal rendelkező helyre.

Nem kevés munkaóra mindent rendesen előkészíteni. A normális anyag pl dinitrol sem két fillér. Nem sajnálnám rá.

2023. febr. 1. 19:26
 6/9 A kérdező kommentje:

180 ezer.

Opel Astra.

Köszönöm szépen a válaszokat.

2023. febr. 1. 19:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha jól dolgoznak, az szerintem manapság teljesen korrekt ár.

2012-ban a H Astrámra 120-ért csinálták. És az azért nem tegnap volt, azóta volt infláció.

2023. febr. 1. 20:09
 8/9 anonim ***** válasza:
57%
Semmi 3000 forint egy flakon alvázvédő 3x letüsszented a küszöböket és futómű bekötési pontokat és kész passz, de aapvetően csak időhúzásra jó, viszont ha rozsdára fujják rá többet árt, mert gyorsabban elrohad a kátrány alatt.
2023. febr. 2. 09:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezért kell a rozsdát előtte lekenni rozsdaátalakítóval.... persze előtte a pergő rozsdát eltávolítani... aztán mehet rá a flakonos vagy akár a dobozos ecsettel.

Otthon megússza az ember 18e ft-ból, itt meg 180e :D

de hát van akit meg lehet etetni na...

Persze ha valaki panelpatkány akkor nem igazán kivitelezhető a dolog otthon de ez sem kizárt.

Ismerek panelost aki a garázssoron újította fel a régi ladáját.

2023. febr. 2. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!