Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsgán mindig...

Forgalmi vizsgán mindig megbuktatnak, már nagyon félek, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap volt a harmadik forgalmi vizsgám. Mentünk 48-al a főúton, az útszakasz jobb oldala buszsáv lett így ki akartam sorolni balra, mellettem egy nagy teherautó ment meg mögötte is jött sok autó. Aztán nagynehezen sikerült valahogy megoldani, de utánna mondták h jobbra forduljak le a kis utcába. Besoroltam jobbra a buszsávba, és mögöttem jött egy busz, kicsit lassítania kellett és megbuktattak. Elméletileg akadályoztam a buszt, meg nem indexeltem amire én emlékszem hogy igen, a busz azért is engedett be. Szóval megbuktak és megint ki kellett szállnom, gyalogolhattam haza a főút mellől. Nagyon megalázó, mindig kötekednek, semmi nem tetszik nekik, nekik van 100.000km nekem meg van 500, olyan irreális elvárásaik vannak. Ráadásul tényleg be voltam szorulva teherautó meg a busz közé közbe kanyarodjak le.

A vizsgabiztos azt mondta, hogy gyorsítani kellett volna, hogy a teherautó elé be tudjak menni, de 48-al mentünk, akkor gyorshajtás van, ha meg lassítok nem tudok mögé se sorolni, mert folyamatosan jönnek az autók a teherautók mögött szintén 50-el. Busz akadályozását se értem, jobbra kanyarodom, a lámpa zöld volt ő meg gyorsan jött, jogom van a buszsávot használni… Szóval nem értem, miért lettem megbuktatva, ott meséli nekem 10 percen keresztül de annyira nem érthetően sok szakszóval h inkább nem mondtam semmit.

Már annyira szabadulni akarok ebből a magyar rendszerből de egyszerűen nem tudok. Már vizsga előtt sem tudok semennyit aludni, egész héten rettegek és félek tőle. Pedig oktatóval szeretek vezetni, de már ezek a vizsgák lelkileg nagyon tönkre tettek.

Vizsgabiztos lefizetése lenne a megoldás, minden barátomnak így lett meg de attól meg félek, mert mindegyik annyira hivatalos. Meg az oktató sincs benne. Így nem tudom, én lelkileg nem akarok még egy ilyenen már részt venni :(

Gondolkodtam Szlovákiában kellene mert ott nincs vizsgabiztos és pestről nincs messze, de már előröl se akarom kezdeni az egészet, annyira felőröl lelkileg. Tényleg le akarom zárni màr és egyedül vezetni nyugodtan.

2023. jan. 28. 11:25
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
75%
#7 Thökölyn én is buktam 1x,buszsávban ugyanígy. Következő vizsgán adtam egy 30-ast és kb 5p és sikeresen átmentem.
2023. jan. 28. 11:48
 12/53 A kérdező kommentje:

“Ugyanazok a szabályok Budapesten és vidéken egyaránt. Vagy tévedek? Én vidéken szereztem jogsit és semmi problémám nincs pesten sem“

Azért ez picit más, de nagyon. Pesten sok inger ér, vidéken a legnagyobb feladat egy körforgalom. Nincs 3 sávos út, villamos, buszsáv. Ezeket egy kezdőnek nem olyan könnyű elsajátítani 40-50 óra alatt. Plusz rettentően izgulsz is.

2023. jan. 28. 11:49
 13/53 anonim ***** válasza:
83%

Egyszerű a megoldás

A) megnyugodsz és nem gyomorgorccsel mész el vizsgázni, hanem úgy, hogy mi történt/történik ha nem sikerül (t)? - semmi...

Mész megint azt majd legközelebb fog. Hogy mi ebben a jó? Hogy megnyugszol és lelazulsz...mire parázol ennyire? Rágörcsöltél feleslegesen az egészre....ez még hozza a hibákat.

Addig ne menj el, ameddig eddig a szintre nem jutsz el magadban.

2023. jan. 28. 11:56
 14/53 anonim ***** válasza:
19%
#10 Jogos a mondat, csak te nem tudod értelmezni. Ezt nem azt jelenti, hogy te az 500 kilométernyi tanulói tapasztalatoddal bármit megtehetsz és közlekedhetsz veszélyesen. Mert te emiatt buktál meg. Erre nincs mentség.
2023. jan. 28. 11:56
 15/53 A kérdező kommentje:

De inkább az a baj, hogy rettentően félek a vizsgától. Nem tudom, mit kellene tenni. Az is baj hogy mindig másfél meg 2 hónapot kell várni a vizsgabiztosra, és màr 1 éve húzódik az egész :( Ember annyira akarja és akkora csalódás :( Mert tudod h nem jövő héten próbálkozol hanem 2 hónap múlva és hát ki is rúgtak 2 hete, pénzem sincs.

Vizsga: az a baj, hogy tökéletesen kell vezetni egy random változókkal teli világban, ahol mások nem a mi szabályaink szerint játszanak. :(

Alkalmatlan vagyok? Mi a helyzet azokkal, akik telefonjukat nyomkodva vezetnek? Akik záróvonalon 70-el megelőznek engem? Akik átmennek a piroson? Ezeket mind láttam vezetés közben. Nem velem lenne baj a közlekedésben, hanem a pszichopatákkal, akik hiszik, tudnak vezetni, van nagy autójuk és akkor övék a pálya!

Nekem az oktatóm azt is mondta, h ha minden autóst akinek van 10 éve jogosítványa, beülne mögé egy vizsgabiztos, 5 oka lenne megbuktatni minimum.

2023. jan. 28. 11:59
 16/53 anonim ***** válasza:
83%

1. Megrázod magad és pár gyakorló óra után mész megint. Átbeszéled az oktatóddal a dolgokat. Vizsgadrukk minimializálása érdekében nekem a reggeli időpont jött be, nem volt időm egész nap idegeskedni. (Első 2 alkalommal h*lyeségeken jogosan buktam, amiket soha előtte és azóta sem követtem el, tisztán mert be voltam sz*rva. Mindkétszer délután kerültem sorra. 3. alkalommal mondtam az oktatómnak, mindegy, mennyit kell várni reggeli első időpontot foglaljon (5-kor kellett keljek, hogy odaérjek, mert az egyetem közelében volt, nem ott, ahol laktam). Sokkal zűrösebb útvonalat húztam, amin ráadásul az állandó dugók miatt alig jártunk, mégis meglett.

2. Elmész máshova, pl. külső kerületbe, agglomerációba stb., ahol nyugisabban lehet vezetni. Persze, ott is meg kell ismerni a környéket, de a plusz gyakorlás (bár tudom, drága), valószínűleg rád fér még.

2023. jan. 28. 12:00
 17/53 anonim ***** válasza:
17%

Egyébként lányok szokták ennyire rágörcsölni a vezetésre...meg ez a kiszállás is...:) "Jó akkor majd megyek gyalog!" -eés elindul...😂

Picinyem, nem sikerült és még ki is b@szik..-no nem a másikkal, hanem magával még egyszer.. 😂 a női logika....😁

Jövő héten megyek jogvizsgára...kb. az elején járok 200+ oldal...szerinted...?

18/53 A kérdező kommentje:
14. Mi volt a veszélyesztetés? :/
 19/53 A kérdező kommentje:
16-os! Köszönöm 😊
2023. jan. 28. 12:02
 20/53 anonim ***** válasza:
31%

#12 "3 sávos út, villamos, buszsáv"

Ezekben mi a nehéz? Főleg a 3 sávos útban? Nem, tényleg nincs ilyen vidéken, de ezzel csak saját magadat minősíted lefelé. Te ott tanultál vezetni. 500 kilométert már levezettél ilyen körülmények között, úgy, hogy segített az oktatód, meg kint volt a T betű az autódon, ami a legtöbb emberből kivált némi megértést és engedékenységet, hogy könnyítse a dolgodat. Mégsem tudod kezelni a helyzetet. Ellenben aki vidéken tanult vezetni és aztán először megy pestre, az akkor először találkozik ilyen szituációkkal és még csak "segítsége" sincsen. Nincs 500 kilométernyi tapasztalata ilyen körülmények között, nem ül oktató mellette, nincs T betű az autója tetején... ott helyben azonnal első nekifutásra önmagától kell megbirkozni a helyzettel. És ez azért általában sikerül is mindenkinek, akinek már van jogsija.

Szóval szerintem engedd el ezt a mentalitást, mert saját magadat ásod egyre mélyebbre.

2023. jan. 28. 12:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!