Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsgan kenopenz...

Forgalmi vizsgan kenopenz ellenere is megbuktattak vagy a vb nem is tudott errol az egeszrol?

Figyelt kérdés
Tok jol ment minden az volt az egyeduli hibam hogy az egyik gyalogosnak nem adtam meg az elsobbseget de volt hely elfert tehat nem akadalyoztam csak athajtottam elotte es mar meg is huztak
2019. nov. 15. 06:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Aki ennyit tud a kreszről és a vezetésről, azt jobb is ha megbuktatják.

Tudod te mit jelent az hogy :

Nem adtam meg az elsőbbséget ?

2019. nov. 15. 06:24
 2/11 anonim ***** válasza:
2019. nov. 15. 06:29
 3/11 Molyember ***** válasza:
89%
A kenőpénz arra való, hogy ne buktassanak meg akármiért, nem arra, hogy átengedjenek, ha életveszélyesen vezetsz. Persze, nem volt életveszély, átfért, te meg "haladni" akartál. Mindezt úgy, hogy ott ül mögötted a vizsgabiztos. Mi lesz, ha majd nem ül ott? Jogosan buktatott, ez van, legközelebb ne kapkodj.
2019. nov. 15. 06:44
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Ez instant bukás, ha adtál kenőpénzt, ha nem.

Való igaz, hogy elnézőbb a vb, ha még van kenve, de ha veszélyes helyzetet teremtesz vagy láthatóan nem megy, nem fog átengedni, az biztos. Azt elnézi, hogy pl parkolásnál többször korrigálsz, vagy rossz sávba sorolsz be, kicsit bizonytalan vagy, de nem azt, hogy majdnem elütöd a gyalogost.

Áthajtottál a gyalogos előtt, amikor neki volt elsőbbsége, ebből simán lehetett volna az, hogy elütöd,csak a szerencsén múlott a dolog.

2019. nov. 15. 06:45
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

Nekem azt mondta az oktatóm, ha semmi mást nem is tudok vezetés közben csak azt, kinek van elsőbbsége, akkor már olyan nagy baj nem lehet. És igaza van.

Kenőpénzzel valóban csak az apróbb hibákat lehet elintézni. Hogy ne húzza be a tizedik vonalat is, hanem csak ötöt.

2019. nov. 15. 06:59
 6/11 anonim ***** válasza:
89%

Ezek lehetnek az opciók:

-nem vetted észre a gyalogost és csak a szerencsén múlott, hogy nem ütötted el

-észrevetted, de a tapasztalanságod, figyelmetlenséged miatt nem tudtál megállni

-észrevetted és a nemlétező rutinoddal és fizika tudásoddal gyorsan kiszámoltad, hogy még átérsz előtte.

Mindhárom instant bukás.

2019. nov. 15. 07:12
 7/11 anonim ***** válasza:
61%
Visszakaptad a pénzt? Ha kenőpénz ellenére megbuktatnak vissza szokás adni. Nagy az esélye hogy az oktató lenyúlta akkor.
2019. nov. 15. 08:25
 8/11 anonim ***** válasza:

1. Nekem ez új, hogy ez a kenőpénzes dolog ennyire természetes világunkban, de nem fogok megbotránkozni miatta.

2. Tényleg nagy hiba nem adni elsőbbséget, mikor kellene, mert ebből sok esetben baleset is lehet.

3. Részben ez nem a Te hibád, kérdező, hanem a rendszeré, ami elég szomorú. Nekem például összesen 3-4 óra vezetésem volt, mikor csináltam a jogosítványt autóra. Traktorra (más évben) 1 óra, és motorra (többször is csináltam, fokozatosan a kategóriákat) kb 2-3 óra. Mondanom sem kell, ez nagyon kevés arra, hogy magabiztos, jó sofőr váljon belőled, amit a vizsgán elvárnak. Ez nagyjából arra elég, hogy megtanulod a járművet kezelni. De arra, hogy javuljon a reakcióidőd, meg megszokd az egész vezetés-dolgot, édes kevés. Szerintem LEGALÁBB 10 000km szükséges ahhoz, hogy az emberből elfogadható sofőr váljon. Tudom, hogy ez nem megvalósítható egy autóiskolán, de a kurzus árába igazán beleférne a vezetésen kívül egy vezetéstechnikai tréning is. Biztos vagyok benne, hogy ha ezt mindenki abszolválná, biztonságosabbak lennének az utaink.

2019. nov. 15. 08:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Ja visszakaptam a penzt
2019. nov. 15. 09:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Es ezen kivul mas hibam nem volt
2019. nov. 15. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!