Szívó benzinesek, ki hogyan vált?
#29, azért én látok némi különbséget a két "kérdés" között.
Az, amit itt látsz, egy egyszerű kíváncsiságból adódó kérdés.
Te viszont a belinkelt "kérdésben" általánosítasz ("ennyien", "nagyon sokan"), lekezelően beszélsz ("képtelenek", "tesó") és fensőségesen, megkérdőjelezhetetlenül kinyilatkoztatsz.
Szerintem itt lesz a kutya elásva. Senki nem szereti, ha magas lóról megmondják neki - és igen, neki, hiszen látszólag szinte mindenkit egy kalap alá veszel - hogy mit hogyan tegyen. Próbálj meg kevésbé pökhendien, kevésbé magasztosan kommunikálni, és hidd el, ez a válaszokban is tükröződni fog!
Nem volt fordulatszámmérőm, de az F Astrámmal valahogy így közlekedtem (1.4 benzines):
-Egyes:csak elindultam kb, illetve gurultam.
-Kettes: 5-30 km/h, jellemzően 5 - 20-25 km/h
-Hármas: 30-45 km/h, de elég hosszú volt a hármasa, ritkán akár 70-ig benne hagytam, pl. emelkedőnek felfelé. Azért az 1.4 szívóbenzines nem egy erős autó.
-Négyes: 50-110 km/h, jellemzően 50-90 km/h. Utána ötös. Persze hosszú egyenes szakaszon már 70-es táblánál is raktam ötösbe ~60-70-es sebességnél, de vmiért gyorsítani kellett, már raktam is négyesbe.
Autópályán, országúton ez kicsit másképp néz ki. Szegény autónak nyomni kellett, mint az állat, mert egyszerűen nem ment. Ja és elég gyorsan, határozottan kellett váltani, mert kb. másodpercek alatt képes volt 5-10 km/h-t visszalassulni az autó.
De mindegyik autó annyira más. Van a családban egy ecoteces G Astra, az pl. hármasban érzi jól magát városban. Négyesben szinte dadog 50-es tempónál, bár ez utalhat valamilyen hibára is.
Nemrég váltottam szívóbenzines autóról turbódízelre. Ég és föld. Nem kell annyira technikásan váltani hogy úgy mondjam, alacsony fordulaton is van elég nyomaték, hosszúak a fokozatok, imádom.
#39: az F-astra 2-ben ment 80-90-ig (kb 6000 fordulat).
Az azt jelenti, hogy 5 km/h-nál már rég alapjarati fordulat alatt vagy, fullad a motor.
De meg 10 km/h-nál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!