Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vizsgabiztos kajak vissza...

Vizsgabiztos kajak vissza adja a kenő pénzt ha megbukok?

Figyelt kérdés

Közeledek a forgalmi vizsgámhoz és az oktató ma mondta hogy érdemes egy 20-ast vigyek, mert jobb esélyel indulok én oda adom neki ő meg a vb-nek. Ha bukok vissza kapom.

Ilyen létezik? Hogy tényleg vissza adja?

2023. jan. 25. 17:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Az még hagyján, hogy te bűncselekményt követsz el a vizsgabiztos megkenésével, de a vizsgabiztos is bűncselekményt követ el, ha nem jelent fel téged.
2023. jan. 26. 10:01
 22/24 anonim ***** válasza:

Majdnem betűhíven bemásolom egy másik kérdésre adott válaszomat a témával kapcsolatban.

Amikor én a C-t és a D-t csináltam, találkoztam jó pár oktatóval. Mindegyikük -mintha csak összebeszéltek volna- ugyanazt mondta: "nálunk egyáltalán nem divat és ki is vágnak a kocsiból a vizsgabiztosok, ha megpróbálják őket lefizetni, de, látod, itt van tőlünk 15 km-re a megyehatár, ott meg úgy kezdődik egy vizsga, hogy húszezer Ft". Azon a bizonyos megyehatáron túl egyébként Pest megye van.

És való igaz, akik a táblán túl csinálták a jogsit, szinte mind arról számoltak be, hogy az oktatójuk jelezte, hogy itt hogy mennek a dolgok. Ők elvileg úgy csinálták, hogy odaadták az oktatónak vizsga elején a Deák-igazolványt, aztán ha sikerült a vizsga, az továbbította a vizsgabiztosnak, ha nem, akkor visszaadta. Mondjuk ezen a ponton nem értem, mi a lényege ennek a módszernek, tekintve, hogy ezek szerint jatt nélkül is átmentek volna.

Aztán hogy ez kizárólag Pest megyei népszokás-e, vagy még megyén belül is csak azon az egy területen fordul-e elő, azt én nem tudom, de azóta még egy ismerősöm megcsinálta a jogsit, szintén Pesten belül, ráadásul egy másik autósiskolánál a többiekhez képest, és ugyanaz a forgatókönyv zajlott le. Szóval a jelenség bizony létezik, még ha számomra is hihetetlen volt.

2023. jan. 26. 14:30
 23/24 A kérdező kommentje:
Igen ez Pest megyében van:D
2023. jan. 26. 17:38
 24/24 anonim ***** válasza:
53%
Sejtettük. Pest megyében azért meg is látszik a szinten ez a bevett szokás.
2023. jan. 26. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!