Az autópályázás nem árt jobban az autónak mint a sima főúton való közlekedés?
Figyelt kérdés
Főként arra gondolok, hogy 130-nál magasabb fordulatszámon üzemel a motor mint 90-nél. Önmagában ha egyfolytában és tartósan (8-10 óra) magasabb fordulaton van használva az autó az nem árt jobban neki? Illetve nyáron a hőségben?2023. jan. 24. 13:21
1/24 anonim válasza:
Ha megfelelő a motor kenése és nem hidegen nyúzzák nem árt neki a kicsivel magasabb fordulat. Persze nem azt jelenti hogy tiltáson kell bőgetni, de 2-3ezres fordulaton semmi baja sem lesz.
A melegben sem kell aggódni, a nagyobb sebesség nagyobb menetszelet az pedig nagyobb hűtőhatékonyságot jelent.
2/24 anonim válasza:
Pont az autópályázás koptatja legkevésbé az alkatrészeket,ez a legoptimálisabb használat ilyen szempontból.90-nél lehet egy kicsit kevesebbet dolgozik a motor de mivel feltételezem hogy országútról beszélünk ott többet kell lassítani,gyorsítani,váltani mert jön egy település,traktor,kismacska stb.
3/24 anonim válasza:
Egy jó konstrukciónak a legkevésbé sem árt. Pont hogy a városban kopnak a legjobban az alkatrészek. Mire felérsz a pályára már feltehetően üzemi hőfokon van motor és egy benzinesnek nem árt ha pörgetik üzem melegen(bár nem írtad, hogy benzinesről van-e szó). A 130km/h pedig relatív, mert lehet hogy egy gyengébb autónak nem sokkal több a végsebessége, de egy kicsivel erősebbnek az az utazó sebessége. Valamint a váltó áttételezés sem mindegy, mert van ami 130nál 3ezret forog és van ami már 4ezret.
4/24 A kérdező kommentje:
Dízelről van szó. És újabb, 7 fokozatú váltóval.
2023. jan. 24. 13:34
5/24 anonim válasza:
Szerintem egy ilyen autónak az autópálya az élete
6/24 anonim válasza:
Gondolj csak bele. Nyáron délben van 35 fok, állsz egy forgalmas útkereszteződésben a városban ott van 40-45 fok is a forró aszfaltnak hála. Eközben csak állsz vagy lassan közlekedsz így kb semmi menetszél nincs. Ha itt nincs baja a kocsinak a meleggel akkor autópályán sem lesz ahol a menetszél megfelelő hűtést biztosít.
7/24 anonim válasza:
Nekem a 20d automata 8 gang 200nál forgott 3000et. Nem tudom pontosan milyen kocsiról van szó de 160at szerintem legalább utazza.
9/24 anonim válasza:
bármilyen dugattyús motor a lehető legalacsonyabb ésszerű fordulaton kopik(károsodik) a legkevesebbet.
(azonos egyéb feltételek mellett)
10/24 anonim válasza:
#8 250et kivitte egyszer, nem tudom ment e volna még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!