A magyarok többsége mikor fog felelős autótulajként gondolkodni?
Sajnos én is azt tapasztalom a környezetemben, hogy a legtöbb ember azt hiszi hogy a mai autók még Trabantok, legalább is karbantartás és szervizigény szempontjából. Sokan olyan dolgot halogatnak amit nem lehetne, mert megjavulni magától nem fog de könnyen még nagyobb bajt okozhat. Például egyik ismerősöm sajnált 100ezer körüli összeget szánni a nagnyomású megelőző felújítására, a vége új nagynyomású, négy új injektor és teljes rendszerátmosás lett, a többszöröse a százezernek. De egy pár ablaktörlő lapátot is sajnál venni, már vagy 8 éve a kocsiján van de szerinte az jó.
Az emberek többsége mikor fogja ezt megérteni, hogy a mai autók nem egy Trabant szintjén vannak?
Egyik kollégám vett használtan egy közel 10 milliós autót, de a casco-ra sajnálta a pénzt. Nekem picivel idősebb az autóm, parkolóban belém tolattak, tettes nem lett meg, közel 2m volt a javítás. Szerencsére volt casco. Ő erre csak legyintett és azt mondta, vele úgysem történik ilyesmi.
Másik kedvencem, szintén kolléga: négyévszakos garnitúrát használ. Elöl nyári, hátul téli. Imádom.
Csomó ilyen van, múltkor a benzinkúton volt egy C5 szitrony arasznyi hosszban széthasadt gumival, természetesen a pótkereke IS szét volt már hasadva kb ugyanolyan hosszban. és ilyenekkel jönnekmennek az emberek napi szinten1.
A többség itt is beletojok fajta. Sőt, amikor valaki normálisan költ a kocsira, leanyázzák. Konkrét példa (nem jut eszembe a "rohadjonleakeze" fórumos neve): autógumikról volt szó, és leírtam, hogy sosem a kocsi értékéhez vettem a gumit, hanem az emberélet értékéhez mérve. Mert régi autó, se ABS, se ESP, csak a gumi az, ami vagy megfogja, vagy nem.
Akkor is a legjobb Michelint vettem rá, amikor 6 éves volt, és most is, amikor már 29 éves, de 25 éves korában is azt fogom venni, amikor már az autó értéke egy nagyságrendbe fog esni egy szett gumi árával (gumi 160, autó kb 300), mert hogy egy Suzukiról van szó.
Na lettem én hazug féreg, meg szarházi szarjankótól kezdve minden, aki telehazudja a fórumot. Nosza, kapott fotókat, amin a kocsi típusa, a gumi márkája és a DOT-szám felismerhető. Olaj lett a tűzre, ettől kezdve már idióta barom is lettem, aki egy fosra ennyit költ.
Remélem te féreg, te is olvasod, hogy rohadnál meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!